Na otevření se Antal těšil. „Už bylo na čase. Uvidíme, zda se lidé vrátí do hospod, zatím to nevypadá, že by bylo narváno. Těžko říct, jestli se bojí, protože moje věková klientela jsou lidé kolem dvaceti let. Spíš asi zůstávají venku a využívají počasí. Doufám ale, že se vrátí, až se počasí zhorší,“ přál si Antal.

Když porovná pátky a soboty, kdy před lockdownem měl vždy plno, tak jde nyní o velký pokles. Vidí jako problém dodržet i pravidla. „Mladí jsou zvyklí se stýkat, být blízko sebe, objímat se a ne jen si sednout v daném počtu. Mládež koronavirus téměř nezasáhl. Ve škole je asi těžko taky někdo rozhání. Dost těžko se tu v baru vysvětluje, že by měli dodržovat nějaká pravidla. Co se týká testů, tak si myslím, že to většina lidí riskne, že nebudou pokaždé, když budou chtít jít na skleničku, absolvovat potřebný test. Spíš se projeví klasická povaha Čechů, že jakmile je nějaké nařízení, tak vymyslí, jak ho co nejefektivněji obejít, než ho dodržovat,“ řekl Antal.

Ilustrační foto.
Splašená kráva protrhla ohradník, zranila dva lidi

Mladí testy neřeší

A od pravdy není úplně daleko. Mládež testování příliš neřeší. „Teď nám dělají testy ve škole, ale už se vidím, že jdu za ředitelem, že chci potvrzení, protože jdu o víkendu na koncert nebo do hospody. Přijde mi to postavené na hlavu. Kdyby tam takhle naběhli všichni, protože všichni se chodíme v našem věku bavit, když už konečně můžeme, tak se z toho asi zblázní. Úplně si nemyslím, že přes léto bude naše generace chodit někam na testy, to radši budou pít někde venku,“ řekl devatenáctiletý Jan Dolejš z Klatov.

Bulhar Todor Andonov Arabadzhiev u Krajského soudu v Plzni.
Láska po bulharsku: svou milou bil a nutil ji šlapat

Antal přiznává, že ho uzavření podniku hodně finančně zasáhlo, protože měl po celou dobu zcela zavřeno. „Mám noční bar, kde není žádné jídlo a nemělo smysl dělat okénko, takže já jsem byl omezen celou dobu. Na mě dopadla omezení nejtvrdším způsobem. Díky úsporám a kompenzacím se mi podařilo to udržet, ale otázka je, jak dlouho. Myslím, že až nyní se začne lámat chleba. Teď se obecně v gastroprůmyslu ukáže, že není personál, protože odešel do fabrik a už se nechce vracet a myslím si, že ani lidé nebudou chodit, jako chodili dříve. Ukáže se, zda všechny hospody, restaurace a bary přežijí,“ uzavřel Antal.