"Je tady třicet osm pilotů, kteří se registrovali a chtějí lítat. Ale máme taky mnoho pilotů, kteří mají menší letadla, která nejsou pro veřejnost zas až tak atraktivní. Dohromady je nás tu ale kolem sedmdesáti. Rozhodně více než minulý rok. Navíc se jedná o desátý ročník této air show. Takže rozhodně povedená akce," řekl za Letecko - modelový klub Drápalík Petr Bareš.

Jak dále Bareš dodal, rozhodně se nejednalo o jednodenní akci. "Jsou tady někteří kolegové již od prvního června. Takže vlastně desetidenní akce. Bereme to jako takové soustředění. Jakýkoliv modelář si sem může jít zalétat. Vše je dobře zařízeno. Navíc půl kilometrovou leteckou dráhu nemá jen tak někdo. Nutno ale dodat, že pro veřejnost byla jen sobota."

Žáci tanečního kroužku Základní umělecké školy v Tachově předvedli, co se naučili.
Tanečníci se představili v kině

Model Air show na letišti v Novém Dvoře nebyla ale záležitost pouze pro místní modeláře. Sjeli se letci z celé republiky. "Plzeň, Praha Liberec, Ústí a samozřejmě místní modeláři. Rozhodně zajímavá je letka z Liberce. Jedná se o stíhačky, které jsou téměř totožné se svými vzory. Hodně pěkná věc," dodal Bareš. Liberečtí letci rozhodně nebyli jediní, kteří upoutali pozornost desítek návštěvníků. Potlesk si vysloužil každý letec, ať už se jednalo o velké stíhačky, či malé modely helikoptér.