Za účasti představitelů města, zástupců stavební firmy a veřejnosti se tak stalo v pátek na svátek sv. Václava. Při této příležitosti byla také lávka pojmenována jako Svatováclavská.
Zástupci města si od zprovoznění nové lávky slibují lepší dostupnost dvou městských částí.

„Výstavba lávky navazuje na rekonstrukci parku. Věříme že lidé budou lávku rádi využívat ke zkrácení cesty přímo do centra,“ řekl Deníku místostarosta Stříbra Martin Záhoř a doplnil, že v budoucnu je zde plánováno také vybudování osvětlení a zapojení kamerového systému.

Město už má už také zpracovanou projektovou dokumentaci na úpravu přístupových cest a chodníků k lávce. „Chceme zde udělat nové povrchy z přírodních materiálů, které plynule navážou na lávku,“ doplnil místostarosta.

Slavnostního otevření nové lávky ve Stříbře se zúčastnili také turisté Svatováclavského vejšlapu. „Naplánovali jsme si to tak, abychom všechno stihli. Letos nás čeká zatím nejdelší trasa vejšlapu, dlouhá jedenáct kilometrů,“ usmál se stříbrský starosta Karel Lukeš a přesunul se ke slavnostní pásce, kterou společně s dalšími představiteli před otevřením nové lávky přestřihl. Ještě než se vydal na další část pochodu vysvětlil, že nová lávka původní nefunkční dřevěnou lávku, která se již v sedmdesátých letech rozpadla.

Výstavbu lávky tak vítají především obyvatelé, kteří pravidelně chodí z jedné části města do druhé. Často jí využívá také Zdeňka Cuřínová, která žije v údolí řeky Mže. Nám pomůže hodně, dcera tudy chodí do zaměstnání a já tudy často chodím za známými, nebo do kulturního domu a na sportoviště Baníku, Takže pro nás je to opravdu výborná zkratka, která nám ušetří kus cesty,“ pochválila Zdeňka Cuřínová.

Ilustrační foto.
Zloděje zlákal nárazník odstaveného návěsu