„Dívkám a ženám, které kvůli onkologickému či jinému onemocnění ztratily svoji pomyslnou korunu krásy, darujeme paruky na míru, či jim prodlužujeme jejich krátké vlasy,“ řekla Deníku plzeňská rodačka Petra Valentová, majitelka salonu Dlouhovlaska.cz, který spolupracuje s Nadačním fondem Šance onkoláčkům v Přešticích. Právě sídlo fondu je jedním z míst, kde mohou dárkyně odevzdat svoje vlasy, z nichž pak vznikají krásné paruky. Budou jich potřeba desítky. Letos před Vánocemi se totiž Dlouhovlaska.cz ozvala všem žadatelkám a všem paruku přislíbila. Ty, které nové vlasy již mají, jsou šťastné. „Ten pocit být zpět je nepopsatelný,“ neskrývala radost slečna Barbora, která prodělala leukémii a nových vlasů se dočkala před několika dny.

POMOC Z KLATOVSKA

Aktivita salonu zaujala i ženy z Klatovska, jež se o této možnosti pomoci dozvěděly na módní show, kterou nedávno pořádala klatovská modelingová agentura JM Models.

„Projekt salonu Dlouhovlaska.cz nás velmi zaujal, myslím, že je to věc, která je chvályhodná a zaslouží si minimálně pozornost, když ne pomoc,“ řekla Deníku Jana Vizingerová z Klatov, jejíž dvanáctiletá dcera Eva se rozhodla, že si nechá ostříhat své dlouhé vlasy a věnuje je právě salonu, aby udělaly radost některé z žen.

Salon Dlouhovlaska.cz pomáhá dívkám a ženám, které kvůli onkologickému či jinému onemocnění přišly o vlasy.Zdroj: Dlouhovlaska.cz

„Máme radost, že projekt, který jsme na show přítomným představili, zaujal. Přihlásila se jak děvčata z Klatovska, která se rozhodla darovat své vlasy, tak děvčata, která kvůli vážným zdravotním problémům o svoje vlasy přišla. Paruka z pravých vlasů je pro ně samozřejmě mnohem lepší než paruka z umělých. A ony teď mají šanci, že ji dostanou,“ uzavřela Jaroslava Kopecká z JM Models.

Motorkáři se na Štědrý den sjeli u vánočního stromu v Klatovech a uspořádali sbírku pro tamní Domov sv. Zdislavy pro matky s dětmi v tísni.
Motorkáři pomohli matkám v tísni