S kastelánem Janem Rosendorfským mohou návštěvníci absolvovat noční prohlídky s názvem Jak se co dělá.

„Tentokrát se spolu vypravíme po stopách hraběnky Mitsuko Coudenhove – Kalergi, první trvale žijící Japonky v Evropě, které je věnována jedna z expozic na Horšovském Týně. Cestou se podíváme do hradní kaple, kde si řekneme něco o jejím restaurování a přes půdy se dostaneme až na zámeckou terasu, kde prohlídku zakončíme“, popisuje dramaturgii nevšední prohlídky kastelán Horšovského Týna Jan Rosendorfský. Prohlídky začínají v 19:00, 21:00 a 23:00 hodin.

Návštěvníci si mohou také vybrat „Zpětohledy“ – kostýmované hrané prohlídky, které je v letošním roce zavedou do poloviny 16. století.

„Setkáme se s komořím Étiennem, který má nesnadný úkol – připravit oslavu 50. narozenin Jana mladšího Popela z Lobkovic a nachystat jeho zásnuby s Eliškou z Rogendorfu“, nastiňuje děj příběhu kastelán Rosendorfský.

Otevřena bude i výstava kostýmů a rekvizit z filmových pohádek z 50. let v zámecké konírně, která nabídne téměř 50 kostýmů z klasických českých pohádek i interaktivní prvky pro děti.

Prohlídky se konají v 18:30, 19:30, 20:30, 21:30 a 22:30 hodin. Kapacita je omezená kapacita na 20 osob, vstupenky můžete koupit na pokladně zámku nebo na webových stránkách zámku.