Program byl pestrý, jeho hlavním „bonbónkem“ bylo slavnostní otevření rekonstruovaného domova mládeže a školní jídelny.

„Celkové náklady byly 36 milionů korun, rekonstrukce trvala něco přes rok a měla mírné zpoždění. To nejpodstatnější je, že u domova mládeže bylo přistaveno jedno patro a že sociální zařízení, která dosud byla jen společná na patře, jsou teď v každém pokoji. Domov má nyní kapacitu 89 žáků. Co se týče jídelny, rozšířila se na větší plochu. Kapacitu má sedm set strávníků,“ uvedl ředitel školy Vladislav Smolík.

Nebíčko a peklíčko na Rabí 2016.
Čerti budou v prodejně aut, v pivovaru, na náměstí i na hradě

Součástí oslav byl i den otevřených dveří, projektový den školy s ukázkami dovedností žáků z různých oborů, zemědělsko-potravinářská konference, ukázky techniky, selských jízd, zemědělství a mnoho dalšího. Celkem do školy zavítala zhruba tisícovka návštěvníků. „Přišlo hodně uchazečů, překvapil nás zájem o studijní obor agropodnikání. Rádi sem také zavítali naši absolventi,“ dodal Smolík.

„Já jsem se sem přišel podívat, protože do zdejší školy chodí můj vnuk. Mají to tu moc krásné, nemá to chybu,“ zhodnotil Rudolf Mach z Klatov. Spokojený byl i páťák Jiří Mráček, který přijel se svými spolužáky ze ZŠ Lužany. „Zatím se mi nejvíce líbil živý leguán. Těším se i na další, třeba na traktory,“ svěřil se Jiří.

Okresní přebor v plavání žactva prvního i druhého stupně základních škol v Klatovech
OBRAZEM: V klatovském bazénu bojovalo o medaile téměř dvě stě plavců