Srazilo se zde osobní vozidlo s nákladní soupravou. "Ve směru od Tachova jela po uvedené silnici 24letá cizinka s osobním vozidlem BMW. Z dosavadního šetření vyplývá, že při projíždění levotočivé zatáčky před obcí Nahý Újezdec nepřizpůsobila rychlost jízdy stavu a povaze komunikace, na mokré vozovce nezvládla řízení a vozidlo uvedla do smyku. Ve smyku vyjela do protisměru, kde se střetla s nákladní soupravou, kterou řídil 32letý cizinec," popsala možný scénář dopravní nehody mluvčí Policie České republiky Dagmar Jiroušková.

Automobil se po střetu ještě několikrát otočil a jeho kusy zůstaly poházeny po okolí nehody. O vážnosti střetu svědčí například i přední náprava osobního vozidla, která skončila v několik desítek metrů vzdáleném poli, či motor, který se nacházel zcela mimo vozidlo.

Je obrovským štěstím, že při tomto střetu nedošlo k žádnému smrtelnému zranění. Ale i přesto musela být řidička osobního vozidla okamžitě převezena do nemocnice. "„Žena musela být na místě napojena na umělou plicní ventilaci a ve vážném stavu byla přepravena letecky na Emergency Fakultní nemocnice Lochotín," sdělil tiskový mluvčí Zdravotnické záchranné služby Plzeňského kraje Martin Brejcha.

Jako první se o zraněnou ale postarali svědci nehody. „Žena měla náhlou zástavu oběhu a do našeho příjezdu jí kvalitně laici resuscitovali," uvedl Robin Šín z tachovské záchranky. Co se týče řidiče nákladní soupravy, ten vyvázl bez zranění. Stejně tak u něj bylo vyloučení požití alkoholu před jízdou.

Veliké škody napáchaly poryvy silného větru v zámeckém parku v Chodové Plané.
FOTO: Vichřice skácela i nejmohutnější jedli Tachovska

"U řidičky nebylo možné dechovou zkoušku provést, a tak případný vliv alkoholu bude zřejmý až na základě rozboru odebrané krve. Celkovou vzniklou škodu na vozidlech policisté odhadli na 400 000 korun," dále dodala Dagmar Jiroušková.

Vzhledem k dalším nelehkým šetřením zůstal úsek na několik hodin zcela uzavřen. Desítky aut putující mezi Tachovem a Planou tak museli a musí využít objízdné trasy přes Lom u Tachova a Nahý Újezdec.

Uzavírka by měla skončit kolem druhé hodiny odpolední.