„Tohle jsem tu ještě nezažili,“ svěřil se Zdeněk Mašek z Rybářství Mariánské Lázně. „Vítr je veliký a v takovém se nedá výlov uskutečnit. To opravdu nejde,“ dodává s tím, že sítě do vody vhodí v pátek ráno, když se povětrnostní podmínky zlepší. Kádě připravené pro vylovené kapry, amury, tolstolobiky, a další druhy ryb tedy ve čtvrtek zůstanou prázdné.

Regent má vodní plochou 52 hektarů a řadí se tak mezi největší na Tachovsku a Mariánskolázeňsku.

Známý suchý strom na Velkém Boru na Prášilsku.
Silný vítr porazil legendární strom na Prášilsku, byl památkou na dům

Ke třinácté hodině hlásili hasiči z Plzeňského kraje už přes 130 výjezdů. Na Plzeňsku, Klatovsku, Tachovsku, Rokycansku i Domažlicku padají pod náporem větru stromy, lámou se větve.

Byla zablokovaná například komunikace mezi Horažďovicemi a Velkým Borem, kde vítr převrátil přívěs nákladního vozidla. Nehoda se naštěstí obešla bez zranění. "Za dnešek již 212 událostí spojených se silným větrem. Zasahujeme napříč celým krajem. Nejvíce Tachovsko, Domažlicko a Klatovsko, v těsném závěsu následují i ostatní okresy," uvedl ve dvě hodiny odpoledne krajský mluvčí hasičů Petr Poncar.

V Klatovech v Plzeňské ul. vítr strhl střechu paneláku. Nahlášeno bylo i pět najetí vlaků do spadlých stromů. Události se obešly bez zranění.

Mezi Hojsovou Stráží a Železnou Rudou spadl na passat smrk. Nehoda se obešla bez zranění, škoda na autě byla vyčíslena na 105 tisíc korun.Mezi Hojsovou Stráží a Železnou Rudou spadl na passat smrk. Nehoda se obešla bez zranění, škoda na autě byla vyčíslena na 105 tisíc korun.Zdroj: Policie ČRMezi Hojsovou Stráží a Železnou Rudou spal na auto strom. Nehoda se obešla bez zranění řidičky, škoda na vozidle byla vyčíslena na 105 tisíc korun. "Třiatřicetiletá řidička s Volkswagenem Passat jela po pozemní komunikaci II. třídy č. 190 ve směru jízdy od obce Hojsova Stráž na Železnou Rudu. Při projíždělí v lesním úseku jí na střechu vozidla spadl rozvětvený kmen smrku, který se zlomil vlivem silného nárazového větru," doplnila tisková mluvčí klatovské policie Dagmar Brošová.

Kohouťák vylovili po deseti letech, ryby chytaly i děti do ruky
PODÍVEJTE SE: Kohouťák vylovili po deseti letech, ryby chytaly i děti do ruky

I na Rokycansku padaly hlavně stromy

Silný vítr porážel ve čtvrtečním odpoledne především slabší dřeviny. Nápor nevydržely stromy ve všech koutech okresu. Od Kařezu a Kařízku přes Holoubkov, Dobřív, Mirošov, Rokycany, Nevid, Těškov, Cheznovice, Lhotu pod Radčem, atd.  Vyjížděli profesionálové i dobrovolné sbory, přičemž několik zásahů bylo technického rázu. Například oprava střešní krytiny na objektu v rokycanské Jiráskově ulici.