Uměleckým jménem si zpěvák říká Adys a tvoří hudbu pro příznivce popu. „První písničku jsem natočil v září s Niky Pytlů s názvem Žít náš sen. V říjnu téhož roku jsem vydal první oficiální videoklip „Inzerát na pravdu“ a na konci listopadu ještě vánoční videoklip „Vánoční čas“ společně s Bárou Lejnarů. Všechny písničky jsou Youtube na kanále Adys. Na tomto kanále vyšel ještě na konci února videoklip k písničce Stroj času a v blízké době nový koncertový klip k písničce Buď šťastnej,“ uvedl muzikant.

Zdroj: Youtube

V únoru se Adys rozhodl začít hrát koncerty, tak si k sobě našel talentované kolegy. Prvním byl mladý baskytarista Adam Jílek, kterému je 16 let a učí se v ZUŠ v Klatovy. „Dále byl kytarista František Pelíšek, kterého všichni znají z kapely Pelíšky. Má i nahrávací studio, kde všechny písničky vznikly za jeho pomoci. Na bicí Fandův syn Honza, kterému je 15 let a má hudební sluch v krvi. V tomto složení jsme už hráli před vyprodaným sálem v klubu U Košile jako předkapela Pekaře. Momentálně se z důvodu Fandova vytížení zaučuje nový kytarista Lukáš Hájek, který se už zúčastnil obrovského projektu #Jetovtobě od Vodafone,“ představil svoji kapelu Adys.

PÍSEŇ S YOUTUBEREM

V rámci projektu #Jetovtobě od Vodafonu společně s youtuberem Martinem Rotou, který má například titul první tělesně postižený Čech na Kilimanžáru a na Elbrusu a je dva roky po amputaci pravé nohy, nahrál písničku Levou nohou. „Snažili jsme o humor, aby si lidé nemysleli, že to je smutné. Natáčení videoklipu se zúčastnila i celá kapela. Videoklip vyšel před Velikonocemi na Youtube a po prvním týdnu měl přes 100 tisíc zhlédnutí, což mě těší,“ řekl Adys.

Pro letošek má zpěvák velký cíl, a to natočit videoklip k zatím tajné písničce ve Španělsku. Vidět bude i na festivalech. „Bude to běh na dlouhou trať, ale každý by měl jít za svým snem. Snažíme se hrát, co jde. Například nás můžete slyšet na klatovském Open Air festivalu a soutěžíme v talentové soutěži na festival Hrady ve Švihově, kde nám mohou lidé pomoci lajkem na oficiálních facebookových stránkách festivalu,“ pozval zpěvák a dodal: „Jsem vděčný za lidi, které kolem sebe mám, za kluky z kapely, za kamarády, rodinu a všem chci moc poděkovat. Důležitá v životě je pokora, jelikož se smeknutým kloboukem člověk nejdál dojde.“

Ilustrační foto
Je teplo, začnou řádit klíšťata