Událost oznámili na tísňovou linku 158 zřejmě rodiče třiadvacetiměsíčního syna. Odehrála se v jedné z radnických domácností na Náměstí Karla Šternberka. Během pro-zatímního šetření policisté zjistili, že konvice stála na lednici, kterou chtěl chlapec otevřít. V ten moment ale konvice s vařící vodou na batole spadla. Informaci Deníku potvrdila mluvčí PČR Jana Tomková. Kvůli hrozícímu nebezpečí spěchali do rodiny také zdravotníci. „Pacienta s popáleninami končetin jsme převezli leteckou záchrannou službou do Vinohrad," uvedla mluvčí ZZS Plzeňského kraje Lenka Ptáčková. Popáleniny přitom pokrývaly sedm procent jeho těla.

Na závažnost takového poranění jsme se zeptali primářky dětského oddělení rokycanské nemocnice Marie Přibíkové. „Dříve existovalo pravidlo, že dítě mladší tří let jsme vždy posílali do specializovaného centra. Starší jedince, jež měli méně než deset procent popálenin, už ne. Teď se situace zpřísnila. Obecně lze říci, že v popsané úterní situaci jde o středně těžkou závažnost," vysvětlila.

K obdobnému případu vyjížděly všechny složky integrovaného systému v roce 2011. V hrádeckých železárnách tehdy došlo k výbuchu. Žhavá struska se následkem toho rozmetala do okolí a popálila pracovníka podniku v obličejové části a také na hrudníku. I sem tehdy směřoval vrtulník, jenž zaměstnance převezl do pražské nemocnice.