Hned zpočátku ho čekala těžká zkouška. Po několika dnech fungování padly přísné restrikce a on musel restauraci zavřít. Později mu z týmu odešel kuchař a ještě servírka. „Nemohli jsme ale nabrat nikoho jiného, protože jsme nevěděli, jak se situace vyvine. Do našeho oboru se nikdo moc nehrnul. Lidé odešli třeba do fabrik nebo do stavebnictví, kde měli větší jistotu,“ nastínil.
On sám ale nepřemýšlel, že by gastronomii opustil. „Nedokážu si představit, čemu jinému bych se věnoval. Tohle mě moc baví,“ řekl podnikatel, který má ještě cateringovou firmu a bageterii v Domažlicích. A právě to ho v době rozsáhlých opatření proti šíření koronaviru zachránilo. „Naštěstí jsem měl našetřené nějaké peníze, a tak jsme těžké období ustáli. Ale do restaurace padly všechny naše úspory,“ přiznal.
Ačkoli se jim výdejní okénko finančně nevyplatilo, chtěli o sobě dát alespoň nějak vědět. „Brali jsme to jako způsob reklamy. Dost jsme rozváželi obědy do firem,“ pokračoval. Koncem května mohl podnik konečně znovu otevřít. Jenže rozvolnění přišlo o něco dříve, než vláda avizovala. „Nebyli jsme na to připravení. Hlavně teď bojujeme s nedostatkem personálu. Potřebovali bychom asi dvanáct lidí, aktuálně jsme tady čtyři, včetně mojí ženy, která vaří. Snad se nám podaří najít co nejdříve personál a vytvořit stabilní tým,“ přeje si Černý.
I přes uvedené komplikace se na letní sezónu těší. Doufá, že do Domažlic přijedou turisté, kteří navštíví pivovar a pak si dají něco dobrého v jeho podniku. „Nechceme být klasickou vývařovnou, ale spíš nabídneme méně jídel, zato kvalitních. Myslím, že spojení s regionálním pivem bude fungovat,“ uzavřel.