Stejně jako v uplynulých letech, pořádala Římskokatolická farnost v Tachově o Vánocích sbírku s názvem Dárky pro Ježíška. Lidé mohli přinést balíček do kostela Nanebevzetí Panny Marie, odkud pak vánoční dárky putovaly sociálně slabým rodinám a především jejich dětem.

„Každý rok jsem velmi mile překvapen štědrostí lidí a otevřeností lidských srdcí pro bližní, kteří nemají to štěstí být mezi movitějšími,“ napsal Deníku tachovský římskokatolický farář Václav Vojtíšek a pokračoval: „Jsem šťasten, že se stejně jako každý rok našlo mnoho dobrých duší, které přispěly byť třeba jen drobností. Poděkování za obětavost ale patří také farnicím Marii Čadkové a Daně Lazarovové, které dárky rozdělily a předaly. Velké díky patří také Pavlu Čadkovi, který při celé akci sloužil jako řidič.“

Dárky byly rozděleny podle seznamu, který pro farnost vypracoval odbor sociální péče v Tachově. „Děkuji všem pracovníkům, kteří se na seznamu podíleli. Zároveň děkuji všem dárcům a vězte, že i skrze vás se dnes dějí zázraky ve světě,“ uzavřel Vojtíšek.

Děti družiny se sbírkou
Žabky pomohly pejskům