Nový klip však není jediná aktivita, kterou v hudební oblasti v poslední době bratři Hradečtí podnikají. Patrik v polovině října zvítězil v prestižní Písničkové soutěži Bohuslava Martinů.

Proč jste se rozhodli pořídit klip právé k písni Vzdálená?
H: Já jsem už začal skládat a tuto píseň, která je moje třetí v pořadí, jsem chtěl vydat jako podzimní nostalgickou píseň. Všechny písničky, které jsem připravil, zpíváme spolu s Patrikem dvojhlasně a jsou vesměs nazpívané a připravené na naše první CD, které se chystáme v nejbližší době vydat.
P: Já většinou čekám, co Hynek vymyslí a pak kývnu na souhlas. A je rozhodnuto. Je starší, musím holt v našem duu poslouchat. (smích) My se vždycky dohodneme. Zatím jsme se ještě nepoprali, dokonce i já mám občas nějaký dobrý nápad, který Hynek také někdy s nadšením přijme.

Jaký byl tvůrčí tým při nahrávání klipu?
H: Písničky nahráváme v jednom pražském studiu, kam pravidelně s Patrikem jezdíme, tam už máme i své kamarády. Ohledně klipu vše zařizuje Viet Van (Alex) a co si týká fotek a designu, tak o ty se nám stará Iva Nguyen. Nejprve si sedneme, vybereme písničku, pak Alex vymyslí scénář, který zkonzultujeme a pak se hledají co nejlepší lokace. A to nejdůležitější a nejsložitější je najít společný termín, kdy mají všichni volno a čas na samotné natáčení.
P: No a pak už se jen modlíme, aby vyšlo počasí, protože když se domluví termín, tak všechno musí klapnout. Protože všechno se platí a když by se nic nenatočilo, tak to by nás docela štvalo. Ale stejně se toho natočí více, aby bylo z čeho vybírat a stříhat. Dost často se ale také stalo, že jsme domluvili termín, ale počasí vůbec nepřálo.

Kdo vymyslel scénář klipu?
P: Tak ten vymyslel Alex a jen jsme ho společně doladili.
H: Pak jsme si k tomu každý řekl své připomínky a pak už se mohlo točit.

Zdroj: Youtube

Provázela natáčení nějaká vtipná historka?
H: No těch bylo. Třeba když jsme začali natáčet na kolejích, tak jsme museli pořád sledovat, aby někde v dáli nevyjel vlak. Jednou jsme zase vjeli na louku a když jsme vystupovali z auta, tak jsme stáli po kotníky ve vodě. Auto zapadlo a my museli čekat až do večera, než se vrátí náš brácha z práce a dojede pro nás, protože nás nikdo ze známých a kamarádů nedokázal vytáhnout, protože měli slabá auta.

Přemýšlíte už o dalším klipu?
H: Připravujeme zase vánoční klip. Zatím ještě nemáme vymyšlenou lokaci, ale chtěli bychom vánoční výzdobu a hlavně sníh, ale za tím budeme muset vyjet asi někam do hor. Ono totiž mnohdy všechno vyjde jinak, než zamýšlíme. Když jsme točili náš druhý klip „Být stále mlád“ s koňmi, tak jsme měli připravené pěkné lokace, vypůjčené starodávné kolo, oblečení …
P: No a ráno když přijel kameraman, tak bylo venku asi 20 cm sněhu, a všechno bylo rázem jinak. Mě oblékli do saka, kolo se vyměnilo za sáňky, oheň nehořel, protože jsem ho musel rozdělávat na sněhu, musel jsem padat na zem do sněhu… úžasný. Byla zima, zábly ruce, některé scény se musely natáčet i několikrát, tak jsme museli mít přistavené auto, s tím zase jezdil straší brácha Kamil, tam měl teplý čaj, zatopeno a tam jsme se vždycky chodili ohřát.

Co vás čeká v nejbližším období za vystoupení?
H: Stále platí, že zpíváme kromě moderního zpěvu i folklor, již oba s Patrikem zpíváme v několika kapelách, takže skoro každý víkend máme nějaké vystoupení po celé republice i v zahraničí. Já zpívám i s Big Bandem Felixe Slováčka a určitě na Facebooku mám nahrávku, kde jsem zpíval s Leonou Machálkovou.
Potom jsme měli koncert v Německu, teď jsme dostali pozvání do Polska a dokonce v březnu bychom měli letět do jižní Ameriky, do Peru. Hodně nabídek jsme také museli letos odmítnout, protože já jsem se musel připravovat na maturitu, současně jsem dělal zkoušky na konzervatoři, protože jsem začal studovat dvě střední školy najednou a v neposlední řadě pak v některých státech zrovna v tu dobu, kdy jsme měli odjíždět, nebylo zrovna bezpečno.
P: A protože Hynek maturoval a pak se zase připravoval na zkoušky na vysokou školu, tak jsme se i trochu odmlčeli a moc toho nevydali.
H: No ale teď už zase makáme a jak už jsem zmínil, připravujeme naše první CD, kde budou jen naše písně. Pak bychom také chtěli uspořádat v příštím roce tady v Domažlicích koncert.
P: Také budeme zpívat na Vánočním zpívání koled s Českým rozhlasem v Domažlicích, dále v České Kubici, Vánoční koncert v Chrudimi, Milevsku. Dále nás čekají maturitní plesy a možná budeme letos opět zpívat i na Mikuláše v Domažlicích, ale to zatím ještě není stoprocentní.

Připravili jste si nějaké novinky v repertoáru?
H: Kromě coverů už se zaměřujeme na vlastní tvorbu a většina písniček je tak o nás, našich snech, prožitcích, prostě je to naše. Tak pokud čtenáři Deníku mají facebook nebo pracují na počítači, mohou naše novinky sledovat, protože pravidelně doplňujeme, fotíme, natáčíme a dodáváme informace, zážitky i fotky a nahrávky z koncertů a různých vystoupení.

Kapela MIG 21
Kapela MIG 21 odstartovala turné. V pátek vystoupí v Domažlicích