Cyklodovolená i vášnivé rybaření v Privátu u jezu

Privát u jezuPrivát u jezuZdroj: Deník

Zajímavé privátní ubytování v krásném přírodním prostředí u řeky Ohře s výhledem na zámek se zámeckým parkem je v Klášterci nad Ohří. Hosté se zde mohou ubytovat ve dvou či čtyřlůžkovém apartmánu s vlastním sociálním zařízením a lednicí. Mohou využívat vybavenou kuchyňku, společenskou místnost s krbem, venkovní posezení s grilem a výhledem na řeku. Přímo v areálu můžete využít paintball nebo zapůjčení lodí i s dopravou na nástupní místa proti proudu řeky. Ti, co vyznávají dovolenou na kolech, mohou v okolí využít řadu cyklostezek. Místo je vhodné i pro vášnivé rybáře, jelikož jsou zde masivní úlovky sumců štik a dalších ryb, objekt je dokonce i na stránkách www.rybarskadovolena.cz.

Letní deník - logo 2022Letní deník - logo 2022Zdroj: DeníkNabízí se zde ubytování celkem pro 20 osob. K ubytování lze objednat snídaně. K dispozici je plně vybavená společná kuchyň, společenská místnost a pergola. Objekt je celý oplocený s vlastním parkovištěm Noc ve dvoulůžkovém pokoji vyjde na 1 200 korun, ve čtyřlůžkovém 2 400 korun a v jednolůžkovém na 890 korun.

Na dovolenou či pobyt do krušnohorského vagonu

Vagony na horáchVagony na horáchZdroj: Deník/Edvard Beneš

Netradiční ubytování je možné najít v krušnohorském městysu Kovářská, na místním opuštěném nádraží, které nabízí projekt Vagony na horách. Zde je totiž možné užít si železniční romantiku tím, že budete ubytování ve vagonu a navíc ještě přispět na záchranu nádražní budovy na hřebeni Krušných hor. Na výlety je možné chodit nebo jezdit po okolí. Návštěvníky čeká zelený nebo šedý hytlák. Strávit víkend nebo dovolenou v něm mohou až tři dospělí nebo 2 dospělí a 2 děti. Ve výbavě je i koupelna s teplou vodou a kuchyň. Vagon je napojen na elektřinu.

Ceny jsou za celý vagon a podmínkou pro ubytování jsou na minimálně dvě následující noci. V hlavní letní sezoně se za všední den platí 2 500 korun za noc (noc na všední den). Víkendové dny pak 2 950 korun na noc (noc na sobotu, noc na neděli).

Na zámku vás čeká postel s nebesy

Zámek Červený hrádekZámek Červený hrádekZdroj: Zámek Červený hrádek

Chcete bydlet jako král? Na zámku Červený Hrádek v Jirkově v Ústeckém kraji máte možnost. K mání tam jsou 1 až 3lůžkové stylově zařízené pokoje a také luxusní apartmány včetně toho královského. Užít si v něm můžete postel s nebesy, prostornou koupelnu s velkou vanou a interiér, který vás přenese do doby našich králů.

Noc pro dvě osoby tam vyjde na 3500 korun. K dispozici budete mít zámeckou restauraci a wellness. V okolí zámku je rozsáhlý anglický park a zámecká obora vhodná k pěší turistice. Zámek nechal roku 1655 Jan Adam Hrzán z Harasova.

Noc na zámku v Zákupech

Zámek v ZákupechZámek v ZákupechZdroj: Deník

Jaké je to bydlet na zámku si můžete vyzkoušet také v Zákupech. Nabízejí tu možnost ubytování v pokoji vybaveném historizujícím nábytkem. Součástí dvoulůžkového pokoje je i kuchyňka a vlastní koupelna s WC. Cena pro dvě osoby je 3 190 korun za víkend a zahrnuje dvě noci pro dvě osoby v zámeckém pokoji, dárky na uvítanou v podobě láhve dobrého vína a výpravné publikace o českých a moravských hradech a zámcích a soukromou večerní prohlídku zámeckých interiérů v doprovodu kastelána. Zákupský zámek sloužil v 19. století jako letní sídlo členů panovnické rodiny Habsburků. Dnes nabízí k prohlídce luxusně vyzdobené a bohatě zařízené místnosti, které v minulosti obývali císař Ferdinand Dobrotivý, císař František Josef I. či korunní princ Rudolf. K vidění je i zámecká kaple, v níž se oženil následník trůnu František Ferdinand d´Este.

Klid v korunách stromů pod Ještědem

Treehouse JeštědTreehouse JeštědZdroj: Treehouse Ještěd

Další nevšední zážitek ubytování nabízí dva treehousy neboli vyhlídkové domky vysoko v korunách stromů na jižním ještědském úbočí. Zatímco treehouse Emanuel je v koruně majestátního smrku,
tak Amálka je posazena na kraji lesa na lesní mýtině. Kombinace dechberoucího místa a neobvyklého, pohádkového, romantického a komfortního ubytování zaručuje nezapomenutelný zážitek. Glamping, neboli kempování v přírodě s puncem luxusu, ocení jak hosté toužící po nerušeném odpočinku, tak i ti, kteří vyznávají aktivní způsob dovolené.

Treehouse Ještěd funguje po celý rok. Jedna noc přijde na 3 990 korun pro dvě osoby. Cena je včetně soukromé sauny.

Ubytujte se na zámku v Děčíně

Zámek DěčínZámek DěčínZdroj: Deník/Jan Prošek

Pokud chcete prožít noc na místě, které má bohatou historii, můžete se nechat ubytovat na děčínském zámku. Vybrat si můžete zámecký apartmán pro čtyři osoby nebo dvoulůžkový pokoj. Dvě spojená lůžka, kuchyňský kout, samostatná koupelna se sprchovým koutem a toaletou. V případě dvou osob zaplatíte za dvě až čtyři noci 1400 korun za noc. Zajímavostí je, že byť se nyní jedná o zámek, tak v minulosti zde stával hrad. Pokud se na stavbu podíváte, některé prvky odkazují právě na dřívější podobu.

Stará Plynárna vás zaujme

Stará PlynárnaStará PlynárnaZdroj: Deník/Jan Prošek

Nevšedním zážitkem může být i ubytování v bezprostřední blízkosti Pravčické brány v Českosaském Švýcarsku. Stará Plynárna je dům, který byl na toku potoka postaven v roce 1905 německými dělníky. Původně se jednalo o plynárnu na acetylenový plyn, která zásobovala svítiplynem dvanáct obytných domů v okolí. K dispozici jsou čtyři pokoje, které se liší velikostí, vybaveností a také cenou. Součástí Plynárny je také restaurace. Starou Plynárnu najdete na adrese Hřensko 119, 407 17. Economy pokoj s třemi lůžky vyjde od 2 952 korun na noc.