Předchozí
1 z 7
Další

Minizoo v Chuchelském háji 

Minizoo v Chuchelském háji.Minizoo v Chuchelském háji.Zdroj: Deník/Michal Káva
Chcete si užít příjemný výlet s celou rodinou v zeleni, mezi zvířátky a hlavně se neprodírat nekonečnými davy tisícovek turistů? Pak nechť vaše kroky vedou do minizoo v Chuchelském háji. Otevřeno je denně po celý rok a důraz je kladený na česká zvířata, která najdeme v našich lesích. Vše v příjemném stínu stromů.

Nový svět 

Nový Svět.Nový Svět.Zdroj: Deník/Michal Káva
O tomto místu se říká, že patří v Praze k těm nejkrásnějším. Nachází se na Hradčanech, tedy v bezprostřední blízkosti Pražského hradu, ale kroky drtivé většiny turistů míří právě přímo na něj. Místní znalci, ale i náhodně zbloudilí turisté, se ale v Novém světě dostanou o sto let zpátky. Nádherné uličky, domy. Není divu, že zde v historii bydleli bohémové i milovníci tajemna.

Letenská věž 

Vodárenská věž.Vodárenská věž.Zdroj: Deník/Michal Káva
Vodárenská věž Letná dnes slouží jako zájmové a kulturní centrum Domu dětí a mládeže Praha 7. Ve věži se konají zájmové vzdělávání formou kroužků, kurzů či workshopů, ale i divadelní představení, koncerty či výstavy. V samotné věži se nachází vedle kluboven dětských oddílů sousedská knihovna a galerie s vyhledávaným periskopem. V přízemí naleznete multifunkční sál a sdílené prostory.

Trmalova vila 

Trmalova vila v Praze 10 – Strašnicích.Trmalova vila v Praze 10 – Strašnicích.Zdroj: Martin Stehlík
Trmalova vila ve Strašnicích je jednou z nejznámějších staveb Jana Kotěry, zakladatele české moderní architektury. Postavena byla v letech 1902 a 1903 a známá je díky střetu slovanských tradic, secese i anglického venkova. Vila dnes slouží jako muzeum a Kotěrovo centrum. Příležitostně se v ní konají kulturní akce, výstavy či přednášky. Pro milovníky architektury jde o skvost.

Botanická zahrada Malešice 

Botanická zahrada.Botanická zahrada.Zdroj: Deník/Michal Káva
Každý ví o nejznámějších pražských botanických zahradách. Nádherný skvost je ale většině obyvatel metropole i turistům skryt na malešickém přelomu Prahy 9 a 10. Jde o Botanickou zahradu Střední odborné školy stavební a zahradnické. Je přístupná veřejnosti a prakticky kdykoliv si ji můžete užít v naprostém klidu. Domácí i cizokrajné rostliny, jezírka, vřesoviště, arboretum… Nádherné místo!

Kavčí hory 

Ilustrační fotoKavčí hory - Ilustrační fotoZdroj: DENÍK/Pavel Kubeš
Že jsou Kavčí hory domovem České televize, ví prakticky každý. Těsně vedle nich se ale skrývá rozlohou nepříliš velký park, ve kterém ale můžete trávit nekonečné hodiny relaxováním. Příjemné bistro se skvělou obsluhou se o vás postará, můžete se schovat mezi stromy, odpočinout si a nabízí se vám krásný pohled ze skal nad Podolím. Pro potřeby odpočinku v zeleni je to úžasné místo.

Zámecký park Ctěnice 

U zámku Ctěnice je krásný park.U zámku Ctěnice je krásný park.Zdroj: Deník/Michal Káva
Zámecký areál Ctěnice se pyšní jedním z nejhezčích pražských parků, na který se můžete kdykoliv vydat a kde si v trávě užijete příjemné chvilky s celou rodinou. V roce 1993 se stal zámek včetně hospodářských budov a parku majetkem hlavního města Prahy a v letech 1997–2004 prošel celý areál rozsáhlou rekonstrukcí.