Mexické finále provázely nejasnosti, problémy a průtahy. Vysílání na kanálu Youtube bylo nakonec přerušeno a na sociálních sítích se objevily spekulace, že akce předčasně skončila kvůli podvodům a korupci. Později se ale ukázalo, že soutěž pokračovala i po zastavení internetového živého přenosu. Druhá se umístila dívka z Peru, třetí byla Brazilka, čtvrtá skončila Filipínka a pátá Australanka.

"Přenos finálového galavečera Miss Global trval dlouhých šest hodin a vzhledem k událostem na jeho konci bylo vyhlášení výsledků mimo kamery. Zakončení bylo vysloveně dramatické," uvedla v tiskové zprávě společnost Miss Events.

Bouřlivé vystoupení Kolumbijky

"Před vyhlášením výsledků vystoupil na pódium jeden z hlavních sponzorů soutěže a finalistky obvinil z manipulace s výsledky, jelikož nepostoupila jeho favoritka z Mexika. Proti tomu se výrazně ohradila Miss Kolumbie a následně ji podpořily i ostatní dívky," popsala společnost.

Během bouřlivého vystoupení kolumbijské zástupkyně se přenos i samotná soutěž zastavily. Dívky se odebraly do zákulisí a výsledky byly zveřejněny až po poradě vedení Miss Global.

Filmové ocenění Zlatý glóbus - ilustrační foto.
Žádné maso na Zlatých glóbech. Kuchaři byli v šoku, pak se nadchli

"Po všem, co se událo, jsem nečekala, že vůbec bude vyhlášení a tím méně, že se umístím. Doteď tomu nemůžu uvěřit, ale mám korunku, takže ano, vážně se to stalo," reagovala Karolína Kokešová, která loni skončila třetí v soutěži Česká Miss.

Jde o další světový úspěch zástupkyně České republiky. Loni v říjnu se stala třetí nejkrásnější ženou v jiné mezinárodní soutěži Miss Earth Češka Klára Vavrušková a letošní ročník České Miss "se tak stává nejúspěšnějším v celé historii soutěže," poznamenala společnost Miss Events.