Dívky jsou si vědomy, že měly v životě tolik štěstí, že jim byla nadělena neskonalá fyzická krása a s tím spojená notná dávka zdraví. Proto neváhají podpořit ty, ke kterým osud už tolik vstřícný nebyl. Sedm z nich se proto zúčastnilo slovenské události Prestige Fashion Event.

Dívky zde vynesly modely od uznávaných návrhářských firem jako je Sicily Style či Savoira Woman Collection.

Finalistky Miss ČR v tradiční uniformě Bílá armáda.
Nejhezčí z nejhezčích. Finalistky Miss České republiky ukázaly vše, co mohly

„Celý den se nesl v duchu pomoci Samkovi, kterému se podařilo díky darům veřejnosti získat nový speciální vozík. Samko bude potřebovat i nové zdravotní pomůcky a rehabilitace,“ uvedla ředitelka soutěže Nikola Kokyová, která je aktivní i na Instagramu.

Krásky se před několika dny zúčastnily i módní přehlídky pořádané Nadací Špuntíci, která se věnuje hendikepovaným dětem. Celkem pět finalistek Miss České republiky 2022 se stalo ambasadorkami pěti nemocných dětí. Hosté módní přehlídky i fanoušci na sociálních sítích mohli finančně podpořit jejich neurorehabilitaci.

Finalistky Miss ČR se zúčastnily módní akce na podporu Nadace Špuntíci.Finalistky Miss ČR se zúčastnily módní akce na podporu Nadace ŠpuntíciZdroj: se svolením Miss ČR a Nikoly Kokyové

Ředitelka soutěže Nikola Kokyová připomněla i velký zářijový úspěch, kdy se finalistkám soutěže Miss ČR povedla účast na tradiční módní události Czech Fashion Week.

„Vítězky předchozích ročníků Miss ČR se této módní události účastní každý rok. Na mole se ukázala i Helena Čermáková (Miss ČR 2021), Sára Lyčková (I. Vicemiss ČR a Miss Sympatie 2019), Kristýna Hyská (Miss Naděje 2020) nebo Dominika Fousová (Miss Social Media 2019). Letos se na této události zcela poprvé objevilo i aktuálních osm finalistek Miss ČR. Pro většinu z nich byla tato přehlídka jejich první velká módní show,” uvedla Kokyová, která vnímala jejich zákulisní nervozitu.

Finalistky Miss České republiky 2022 se ukázaly hned dvakrát a vynesly róby módních návrhářek Šárky Ordošové a Maky Maky.

Příprava na tvrdý svět modelingu 

Právě představení na módních molech a zejména setkávání s módními návrháři představuje pro krásné mladé dívky šanci se lépe připravit na tvrdý svět modellingu, ve kterém se většina z nich rozhodla uspět. Potkaly se tak už i s takovými jmény jako je Luděk Hanák, Lukáš Krnáč, Jenny Jeshko.

Finalistky Miss ČR 2022
OBRAZEM: Finalistky Miss České republiky 2022? Jedna krásnější než druhá

Například poslední jmenovaná ve svém názvu prezentuje takzvanou baroque punk elegance, kdy reprezentuje sebevědomou ženu nebojící se experimentů. „Šla z ní velmi pozitivní energie. Její modely jsou zajímavé, originální  a to mě bavilo,“ přiblížila své pocity například finalistka Natálie Kovářová.