Profesionální i dobrovolní hasiči z Přeštic vyjížděli ve středu krátce po 18. hodině do ulice V Háječku, kde hořela prodejna a sklad autodílů.

"Hasičům ztížila příjezd k místu rozkopaná ulice s hlubokými výkopy, nebyli jsme o tomto stavu předem informováni. Problém byl také s osobními vozy, které neukáznění řidiči zaparkovali na zákazu zastavení," uvedla k potížím, se kterými se museli hasiči ještě před samotným zásahem potýkat, mluvčí Pavla Jakoubková.

Fakultní nemocnice nadílka vánoce děti hemato - onkologické oddělení
FOTO: Dětem se splnila přání

Hasiči se na místě rozdělili na dvě skupiny. "Jedna vyrazila do bytu ve druhém nadzemním podlaží, kde se nacházela jedna osoba. Tu vyvedli z domu ven. Druhá skupina mezitím vnikla do zakouřené prodejny, ochladila prostor a po částečném odvětrání se dostala do sousední místnosti, kde bylo ohnisko požáru," popsala mluvčí postup hasičů.

Požár zničil jeden stolní počítač a černý kouř poškodil vybavení obou místností. Škody hasiči odhadují na jeden milion korun, uchráněné hodnoty na dva miliony. Příčinu hasiči vyšetřují ve spolupráci s policií.

V utkání 31. kola porazil nejlepší tým soutěže doma Spartu Praha 3:1.
Tři góly za pět minut. Vítězná Plzeň oslaví Vánoce na prvním místě