„Vždycky mě přitahovala vůně papírenského obchodu. Můj dědeček měl papírnictví a otec také, takže já logicky navazuji,“ říká Pávek. Věří, že s ním tradice neskončí. Obchod prý po něm převezme jeden z jeho synů.

„Otec vedl obchod do roku 1950, pak mu ho komunisti zabavili. V roce 1990 jsem požádal o navrácení,“ vypráví o historii obchodu Pávek.

Jako asi každý podnikatel i on měl období, kdy měl chuť s obchodem skončit a pustit se do něčeho jiného. Bylo to v době, kdy otevřely v Plzni první supermarkety a začaly nabízet papírnické zboží za velmi nízké ceny. „Byla to asi největší krize, kterou obchod prošel. Uvažoval jsem o tom, že bych změnil obchodní artikl,“ vzpomíná na neradostné chvíle Pávek. Pak si však podle svých slov vzpomněl na dědu i otce a myšlenky na změnu jej opustily.

„Rozhodli jsme se, že budeme konkurenci čelit rozšířením sortimentu o zboží, které v supermarketech nenabízejí. Druhým opatřením bylo zajištění kvalitní kvalifikované obsluhy, která v případě potřeby zákazníkovi poradí.

Podle něho jsou v Čechách pro všechny podnikatele podmínky stejné, záleží prý na tom, jak člověk k věci přistoupí. „Každý podnikatel řeší podobné problémy. Musí platit daně, nájem, dopravu. Je třeba zboží nakupovat co nejlevněji a prodávat nepředraženě. Je na každém, jak se s tím vyrovná,“ uvedl dále Pávek.