„Plaskou pekárnu provozujeme deset let a za tu dobu pozorujeme odliv zákazníků od klasického chleba k bílému a racionálnímu pečivu,“ upřesnil Roub. Denně podnik vyprodukuje tisíce chlebů a desetitisíce rohlíků.

Vydělané peníze se zpětně investují do nových technologií. „Ročně jsou to miliony. Musíme se přizpůsobit normám Evropské unie, ale i sami od sebe se snažíme pečovat o kvalitu našich výrobků,“ podotkl Roub. Pekárna už má šest let certifikovaný Systém kritických bodů a letos chce dosáhnout i na ISO 22000. „Jedná se v podstatě o potvrzení kvality potravinářské výroby. Jednoduše řečeno, náš rohlík bude pořád stejně kvalitně vyráběný,“ upřesnil jednatel. Podle něj je kvalita, čerstvost a originalita to, čím může plaská firma bojovat proti konkurenci pekáren v různých marketech. „Zákazníci plaský chleba a rohlík vždycky poznají,“ pochlubil se. Plaská pekárna funguje už od roku 1965. Svým zbožím zásobuje celý bývalý okres Plzeň–sever. Nyní zde pracuje 57 zaměstnanců, z nichž dvě třetiny jsou ženy. „Vyučené pekaře je dneska docela těžké sehnat. Musíme si pracovníky sami zaškolovat,“ svěřil se Roub.