„Tržby byly poslední dobou mizerné. Zlom nastal s nařízením zavírat ve 22 hodin,“ říká sládek, který v Česku i v zahraničí vystavěl už desítky malých pivovarů.

Provoz restaurace skončí právě dnes, 26. září. Pivo se ale bude vařit dál. „Restauraci zavíráme dočasně, tedy do doby, než se restriktivní opatření zmírní. Personál bude propuštěn tento týden. Dostali jsme se na 40 procent tržeb, v takovéto situaci nejde podnik udržet. Pivovar ale pojede dál. Chceme i nadále vařit a dodávat naše pivo hospodám po Česku i Slovensku. Koronavirus má bohužel negativní dopad na všechny hospody, takže všeobecně slábnou i prodeje piva,“ popisuje dále majitel minipivovaru.

Pivo z Beer Factory, které patří mezi špičku v České republice, by rád Krýsl prodával také z okénka. „Máme to v plánu. Troufám si říci, že v Beer Factory máme pivo opravdu kvalitní. Náš minipivovar například v nedávné době uspěl se svým pšeničným ležákem v prestižní národní degustační soutěži, kde získal dvě ocenění – „Golden Bohemia“ a „České a moravské pivní koruny“, čímž se ze 132 pivovarů dostal mezi 27 nejlepších v Česku. Ceny nám měly být uděleny už na jaře, kvůli covidu nám bylo však ocenění předáno až tento týden,“ dodává Krýsl.