Noviny nebudou primárně zaměřené na festivalový program, ale mají návštěvníkům sloužit jako užitečný průvodce festivalovým městem. "Čtenářům například přinášíme tipy na prověřené místní restaurace, bary a kavárny, doporučujeme i jiné akce pro případ, že je festivalový program omrzí, radíme kam se jít hýbat, kam se vydat na výlet atd.," říká západočeský šéfredaktor Deníku Aleš Tolar.

Daniel Křetínský
Karlovarský festival má nové sponzory, ČEZ nahradí firmy Křetínského

Festivalový deník čtenáři naleznou ve vybraných restauracích a barech v Karlových Varech a k mání bude i na dalších místech v centru města.

Součástí Deníku je i soutěž o luxusní víkendový pobyt v čtyřhvězdičkovém hotelu Tři lilie ve Františkových Lázních, poukazy na dezert a kávu v Grandhotelu Pupp anebo o vstupenku na koncert.

Chyť si letušku DeníkuZdroj: Deník"Princip soutěže spočívá v tom, že lidé mají za úkol chytit si letušku - hostesku Deníku, které budou v ulicích Varů od 29. června do července vždy mezi 16.00 - 18.00 , vyfotit se s ní a snímek umístit do komentáře připnutého soutěžního příspěvku na Facebooku Karlovarského deníku. Vyhraje čtenář, jehož fotka posbírá nejvíce lajků. Každý den vyhlásíme vítěze denní výhry. Po skončení festivalu pak i celkového vítěze.

Denní kolo soutěže se uzavře vždy v jedenáct hodin následujícího dne a ve dvanáct hodin týž den oznámíme výherce, pokud však nevyhrajete denní výhru nezoufejte, stále můžete soutěžit až do soboty sedmého července do jedenácti hodin o hlavní výhru,“ vysvětlila Jana Švecová, vedoucí oddělení eventů Deník s vámi.

Více informací o pravidlech soutěže naleznete zde. 

Prezident MFF Karlovy Vary Jiří Bartoška.
Co nás čeká v červenci? Osa Vary–Vítkovice. Červenec je měsícem festivalů