„Týká se to hal BP 6 a BP 10 a svá centra zde otevřou firmy Wacker a Sumitrans,“ řekl Kastl.

Na začátku června by v jedné z hal měla působit firma Solectron z nejznámějšího světového technologického centra Sillicon Valey. „Půjde především o logistiku, ale bude zde i výroba. Do konce roku bychom měli přijmout 350 lidí,“ řekla Michaela Šeflová, recruitment officer Solectronu, s tím, že v příštím roce se počítá s přijetím dalších lidí. Také by v blízké době měl v zóně vyrůst terminál společnosti DHL Express.

„V tomto roce by měla vzniknout v České republice další dvě, v teplicích a Hradci Králové,“ uvedla Pavla Křapová z DHL Express s tím, že podrobnosti o plzeňské pobočce budou známy v horizontu dvou měsíců.

V současné době jsou v CTParku dokončeny čtyři haly. Dvě z nich patří tchajwanskému výrobci televizorů Tatung, který však jednu z nich pronajímá japonské firmě MOL Logistic, která zde zřídila sklad televizorů Panasonic. O další halu se dělí anglické firmy Maurice Ward a Bodycote. Poslední pak využívá Sumitrans, který tak bude mít v CTParku dvě haly.

CTPark na vazuje na industriální zónu Borská pole. Jeho rozloha je zhruba třicet hektarů. V konečné fázi by zde mělo stát osm hal, technologické centrum a kancelářský park. Celkové náklady by si měly vyžádat asi 2,2 miliardy korun.

„Celkové rozlohy hal jsou zhruba 113 000 m², z toho 61 000 m² je dokončeno a 36 000 m² rozestavěno. Předpokládáme, že výstavba zbylých hal bude zahájena v roce 2007,“ sdělil dále Kastl.

V současné době v CTParku pracuje asi 700 lidí, při plném provozu, by zde jich zde mělo být zaměstnáno 1300 až 1500.