České dráhy si vloni objednaly celkem 14 těchto moderních vlaků. Deset pětivozových a čtyři třívozové elektrické jednotky.

„Zákazníci dnes od železnice očekávají komfortní a rychlé cestování. Na stovkách regionálních i dálkových spojů již takovou úroveň cestování České dráhy nabízejí a díky novým jednotkám InterPanter ho teď poskytneme i cestujícím na dalších dvou rychlíkových linkách," řekl Pavel Krtek, generální ředitel a předseda představenstva Českých drah.

Po soupravách CityElefant a RegioPanter bude již brzy vozit cestující také nový moderní vlak InterPanter. „Navazujeme tak na dlouholetou výrobu elektrických jednotek, které jezdí nejen u nás v České republice, ale i v Litvě, Ukrajině, Slovensku a už brzy i v Německu," doplnil Tomáš Ignačák, generální ředitel Škoda Transportation.

Vozidla navazují na osvědčené řešení jednopodlažních souprav RegioPanter pro regionální dopravu. Základní rozměry a barevné řešení obou typů souprav je shodné, odlišující se však zejména technickým řešením, počtem vstupních dveří a rovněž interiér je uzpůsoben pohodlnému cestování na větší vzdálenosti. Rychlý nástup a výstup cestujících umožňují široké dvoukřídlé vstupní dveře.

Vlaky mají komfortní, příjemný a klimatizovaný interiér, bezbariérové toalety a také zásuvky s napětím 230 V a Wi-Fi. Jednotky jsou vybaveny rezervačním systémem pro sedadla, která jsou polstrovaná a polohovatelná. V soupravách jsou navíc oddělené oddíly pro cestující s dětmi do 10 let, prostory pro uložení jízdních kol, kočárků a dalších objemných zavazadel nebo moderní akustický a audiovizuální systém. Vlak je také uzpůsoben pro hendikepované cestující.