Patnáctiletá členka AE klubu LADY Plzeň přivezla z víkendového mistrovství Evropy ve Vídni bronzovou medaili za třetí místo v kategorii juniorských fitness týmů.

Eliška se přitom dostala do nominace na poslední chvíli. Osmičlenný juniorský tým české reprezentace tvořily závodnice pražského klubu Aerobic team Chuchle. Jenže jedna z členek družstva si dva týdny před šampionátem ve Vídni zlomila nohu. A start českého týmu, který se netajil medailovými ambicemi, byl ohrožen.

Byly jen dvě možnosti, jak nečekanou situaci vyřešit. Buď narychlo předělat sestavu, což je dost komplikované, nebo doplnit družstvo jinou závodnicí. A v Praze si vzpomněli na Plzeňanku Elišku Fajfrlíkovu, která patří do české juniorské špičky.

Pro mladou závodnici to nebylo vůbec snadné. „Eliška se musela za dva týdny naučit sestavu a hlavně se sladit s ostatními členkami týmu," říká Eva Fajfrlíková, matka a trenérka Elišky v jedné osobě.

Na perné dva týdny před šampionátem ve Vídni studentka Sportovního gymnázia v Plzni jen tak nezapomene. Čtyřikrát v týdnu ji otec s babičkou vozili do Prahy na tréninky, k tomu ještě startovala se svým družstvem AE klubu LADY Plzeň na juniorském mistrovství republiky, kde v kategorii Aerobik team show získala bronzové medaile.

Plzeňská závodnice prožila náročné dva týdny. „Nejtěžší bylo naučit se sestavu za pouhé dva týdny. Ostatní holky na to měly čtyři měsíce," svěřuje se Eliška Fajfrlíková.

V prvním kole při šampionátu ve Vídni ji provázela velká nervozita. „Bylo to mé první ostré vystoupení s družstvem na soutěži, do té doby jsme to zkoušely jen při trénincích v Praze. Měla jsem obavy, abych to ostatním nezkazila, přece jen jsem s nimi trénovala krátkou dobu. Naštěstí to všechno dobře dopadlo. Zvládly jsme i semifinále a ve finále, to už jsem byla úplně klidná, jsme vybojovaly bronz," usmívá se.

Medaile je pro ni velkou vzpruhou. „Byl to úžasný pocit, všechno ze mne rázem spadlo. Ráda bych si to ještě zopakovala i v individuální disciplíně," dodává Eliška Fajfrlíková.