Úspěšní plzeňští lukostřelci přivezli jednu zlatou, jednu stříbrnou a dvě bronzové medaile.

Marii Horáčkové (LK ARCUS Plzeň) se podařilo obhájit loňský titul v kategorii žen s reflexním lukem. V kvalifikaci sice skončila výkonem 611 bodů druhá o dva body za překvapením šampionátu Eliškou Masnou z Ostravy, eliminací však Horáčková prošla bez zaváhání úspěšně až do finále, kde se stejně jako loni o titul utkala se zkušenou ostravskou závodnicí Miroslavou Kulhavou. Tento napínavý souboj dospěl až k nerozhodnému stavu. Na řadu tak přišel nevyhnutelný rozstřel jedním šípem.

„Po závodě mi kolegové říkali, že prý se mezi sebou začali brněnští lukostřelci z legrace sázet, jestli dám X nebo desítku, to v odkazu na mé letošní rozstřely na mezinárodních závodech. Tentokrát jsem ale trefila osmu, stejně jako Mirka, ale můj šíp byl blíže středu terče, za což jsem byla moc ráda,“ popisuje s úsměvem detaily ze zlatého finále Marie Horáčková.

Radost ze stříbrné medaile měl ženský A tým 1. LK Plzeň 1935, který ve složení Jana Cimická, Tereza Boudová a Tereza Brandová obhájil druhou pozici z kvalifikace.

V soutěži smíšených dvojic stála na stupních vítězů Jana Cimická ještě jednou, a to s Janem Vožechem. V kvalifikaci tato dvojice obsadila třetí místo a probojovala se do finálové čtyřky. V semifinále bohužel prohrála s pozdějšími mistry z LK CERE Praha. Bronzovou medaili si už Cimická s Vožechem nenechali uniknout v duelu s dvojicí České federace Spastic Handicap.

Poslední medaile, bronzová, putovala do LK ARCUS Plzeň. V kategorii seniorů ji vystřílel Vladislav Ševčák.