Dálková cykloturistická jízda Plzeňským krajem pro silniční i horská kola s různou délkou tratí startuje v Plzni v sobotu 10. června.
„Navazujeme na jízdu Západočeským regionem za 17 hodin, kterou její zakladatelé po třiceti letech trvání ukončili,“ vysvětluje Václav Pták ze spolku Šerák, který stojí i za pořádáním Plzeňské MTB 50.

I v nové podobě je ojedinělý podnik určen pro širokou veřejnost.

„Účastnit se mohou cyklisté od svátečních až po výkonnostní jezdce. Pro někoho je výzva 340 km, pro někoho 50 km. Každý si může vybrat trasu dle svých možností,“ zve k účasti Pták. „Nejedná se o závod, každý soutěží jen sám se sebou,“ zdůrazňuje.

Tratě jsou vedeny po silnicích a terénem v okolí Plzně přes města a turistické cíle nejen Plzeňského kraje. „Nejdelší silniční trasu Fanatik 340 kilometrů jsme nechali v podobě z časů původní jízdy, ostatní tratě jsou mírně upraveny,“ říká Václav Pták.

„Třeba nejdelší trať pro horská kola na 180 km je vedena po trasách tří závodů Plzeňská 50, Aimtec Open race a Škoda Bike,“ doplňuje.
Start a cíl Fanatika bude situován do kempu u Velkého rybníka, kde proběhne i večerní vyhodnocení akce s grilováním a možností přespání.
Přihlásit se online za zvýhodněné startovné100 Kč je možné do pondělí 5. června na www.fanatik-plzen.cz nebo potom s přirážkou 50 Kč v den konání akce v místě startu.

Cyklisté budou na trasy vyjíždět od 5.00 hodin a v cíli budou očekáváni po půl druhé odpoledne. Večerní posezení s občerstvením v Restaurantu Ostende je plánováno do 23.00 hodin.

Trasy – silniční kola: fanatik 340 km, maniak 250 km, borec 180 km, nadšenec 100 km, pohodář 50 km, horská kola: maniak 180 km, borec 100 km, nadšenec 62 km, pohodář 42 km.

trenér družstva SKP Rapid Plzeň Jaromír Mysliveček oslaví 75. narozeniny
Oslavy? Ty bojovníka Myslivečka neberou. Zato fotbal, ten stále