K zisku druhého místa jim stačilo získat ze dvou zápasů jeden bod. To splnily hned v prvním duelu, ve kterém zvítězily hladce 3:0, ve druhém prohrály těsně 2:3.

Lokomotiva Plzeň – TJ EMĚ Mělník 3:0 (19, 23, 21) a 2:3 (-20, 23, 21, -18, -12)

Plzeňanky nastoupily téměř kompletní, chyběla jen dlouhodobě absentující Pittermannová. „Poslal jsem na hřiště to nejlepší, co máme, s cílem rozhodnout hned v prvním utkání. To se nám nakonec až nečekaně hladce podařilo, po zápase jsem si hodně oddechl," přiznal trenér Lokomotivy Jiří Šlehofr.

Ve druhém střetnutí se na palubovku dostaly i všechny hráčky z lavičky. „Pochopitelně jsme chtěli uspět i podruhé, ale na hráčkách se trochu projevilo uspokojení z jistoty druhého místa. Hrály sice s chutí a pro radost, ale v tie-breaku těsně neuspěly," popsal druhý zápas kouč Šlehofr.

Ten přesto po konci utkání nebyl smutný. „Druhé místo je krásné, je to naše nejlepší umístění za posledních osm let. Bohužel, Chabařovice nám brzy utekly, byly letos poměrně suverénní," mínil Jiří Šlehofr.

Lokomotiva: Brožová, Bulínová, Fuchsová, Pavlíčková, Kajlová, Vlková, libero Cibulková. Střídaly: Doljaková, Větrovská, Härtelová, Buriánová.

Ostatní výsledky: Chodov – Hlincovka 2:3 a 3:1, Rakovník – Chabařovice 0:3 a 0:3, Děčín – Braník 3:0 a 3:1, volno měla SF Praha.