V čele série je o necelé dva body Matěj. O víkendu zvítězil v Příbrami, když předtím na úvod doma v Plzni skončil druhý právě za Jakubem. Ten byl naposledy těsně třetí.

Bratři Markovi těžili z rychlého plavání, přesto se o vítězi závodu na distancích 0,4 – 9 – 3 kilometru rozhodovalo až v závěrečném běhu a ten měl nejlepší Matěj. „Běh se mi povedl a svůj náskok v čele jsem tak ještě zvýšil," svěřoval se vítěz. "Nebylo to ono, a tak jsem si hlavně hlídal, abych uhájil bronz," podotkl Jakub.

Páté místo obsadil jejich týmový kolega Šimon Řehula a prokázal při tom smysl pro fair play. V boji o konečné umístění se syn držitele olympijského bronzu ze Sydney Jana Řehuly dostal v cílové rovince do kolize se soupeřem a rytířsky mu přenechal lepší příčku.

Triatlonisté plzeňské Slavie byli vidět i v dalších kategoriích.

V závodě mužů na tratích 1,2 – 30 – 7,5 km si předtím v Plzni sedmý Jan Majer vybojoval třetí místo, když při neúčasti několika reprezentantů do 23 let byli lepší jen Jan Čelůstka a Jan Volár. V sérii tak jednadvacetiletý Plzeňan poskočil na průběžně druhou příčku.

Dokonce do čela poháru se protlačil junior Tomáš Plojhar, druhý ve své kategorii.

A stejný kousek se povedl Janě Brantlové v závodě žen. Dvacetiletá členka domažlického Velosportu skončila třetí (zvítězila Jitka Rudolfová před Lenkou Fanturovou) a rovněž převzala vedení v poháru.

Šestidílná série v krátkém triatlonu pokračuje nyní 31. července v Táboře.