Hrají se totiž první zápasy baráží o postupy či setrvání ve třech krajských soutěžích. O tu nejvyšší – krajský přebor, si to dnes od 18 hodin rozdají fotbalisté Holýšova s plzeňským Bolevcem, který by se po roční odmlce rád vrátil mezi elitu. Trenér Holýšova Štěpán Hirschl očekává těžký zápas, zároveň však věří, že jeho svěřenci zápas zvládnou.

„Myslím si, že budeme mít herní převahu a soupeř bude hrát hlavně na brejky. Hrajeme doma a chceme rozhodně zvítězit. Ideální by bylo, abychom uhráli takový výsledek, který by do víkendové odvety nepřinesl zbytečné nervy. Zároveň si však uvědomujeme, že nám Bolevec nedá nic zadarmo. My ale uděláme všechno pro to, abychom krajský přebor v Holýšově udrželi i pro příští ročník,“ říká odhodlaně kouč Holýšova.

Trenér Štěpán Hirschl zároveň kvituje fakt, že bude mít pro večerní zápas k dispozici kompletní kádr. „Nikdo nám nechybí, nikdo není zraněný. Kluci si v práci vzali volno, takže budeme v plné síle,“ libuje si.

Radim Řezník z Viktorie Plzeň (vlevo) útočí v utkání s divizní Doubravkou.
Viktoria nastřílela Senku sedm branek

V baráži o postup do I. A třídy se ve středu ve stejný čas (18 hodin) poperou v okresním derby fotbalisté Volduch a rokycanského béčka. Mírným favoritem jsou Rokycany, ale pozor – fotbal ve Volduchách je v posledních letech na vzestupu. Před rokem bojovali svěřenci trenéra Jiřího Riegera o postup do I. B třídy, který proti Nýřanům také urvali (2:0, 1:0). A kdyby se malému klubu z Rokycanska podařilo po roce postoupit zase o patro výš, byl by to pro místní příjemný šok. V jediné baráži o I. B třídu pak hostí Losiná Nečtiny.

Středeční program baráží – o krajský přebor: Holýšov – Bolevec (18.00), o I. A třídu: Volduchy – Rokycany B (18.00), o I. B třídu: Losiná – Nečtiny. (18.00).

Václav Pejsar
Pejsar: Nesmím se nechat svazovat tím, že Pavla musím knokautovat