Talent Plzeň ve čtvrtfinále čeká obhájce titulu Dukla Praha. První dva zápasy se hrají na západě Čech v hale Lokomotiva v sobotu v 17.00 a v neděli v 15.30 hodin.

Do semifinále postoupí tým, který vyhraje tři utkání. „Nejsme favorité play-off ani čtvrtfinále. Předposlední kolo základní části jsme na Dukle vyhráli, ale soupeř byl ve stejné situaci jako my, když jsme prohráli domas Lovosicemi. Dukle vypadl Sviták, což je základní kámen její sestavy. Mužstvo pak potřebuje čas na adaptaci. Remízou v posledním kole v Karviné Dukla ukázala, že se za týden dokázala zlepšit,“ varoval trenér Talentu Michal Tonar st.

Podle něj je mužstvo dobře nachystané a pauza mezi základní částí a play-off pomohla týmu doléčit zranění. „Vrací se Miky Tonar a Honza Stehlík. Chybět nám bude Jakub Tonar,“ řekl plzeňský kouč.

„Zápasy s Duklou jsou vždy vyhrocené. Když se řekne Dukla, tak každému stoupá tlak,“ dodal Tonar.

Čtvrtfinálový souboj čtvrtého celku s pátým po základní části je reprízou finále posledních dvou ročníků. Před dvěma lety se radovala Plzeň, loni slavila Dukla. „Věřím, že reprízu loňského finále zvládneme lépe a domácí zápasy vyhrajeme. Do Prahy pojedeme snad rozhodnout,“ přeje si trenér Talentu.

Minulou sezonu Talent vstupoval do finále v euforii z hladkých postupů s Jičínem a Lovosicemi. „Kluci pak měli v hlavách, že zvítězili velkým rozdílem a první zápas finále s Duklou nezvládli. Doufám, že teď to bude jiné a že po posledním zápase s Brnem stojíme oběma nohama na zemi,“ uvedl Michal Tonar.

Ilustrační foto
Přichází Nejdl či Douda. Talentu se rýsuje kádr na novou sezonu