Druhá nejvyšší soutěž házené žen v letošním ročníku bude mít speciální náboj. Důvod? Městské derby. Do první ligy, v níž působí HK Slavia VŠ Plzeň, totiž spadla HC Plzeň. Klub, který hrál v minulé sezoně interligu, se chce rychle vrátit mezi elitu. První krok může udělat už dnes proti Kobylisům.

„Do sezony chceme vstoupit vítězně. Začít úspěšně je důležité kvůli pohodě v týmu," řekl nový trenér HC Plzeň David Hofírek.

S losem na úvod sezony není příliš spokojený. „Nevíme, jak Kobylisy posílily. Na druhé kolo jedeme do Olomouce. Očekáváme, že Kobylisy i Olomouc budou hrát nahoře. Čekají nás těžké zápasy, ale je to sport," uvedl Hofírek.

„Cílem je postoupit do interligy," dodal trenér.

S přípravou na sezonu byl kouč spokojený. Děvčata dominovala turnaji v Chebu. „Na dalším turnaji v Havlíčkově Brodě jsme dva zápasy vyhráli a dva prohráli. Hráli jsme se soupeřkami z ligy," konstatoval.

Druhý zástupce Plzně, HK Slavia VŠ, dnes začíná v Otrokovicích. Pro slávistky hodně těžký duel na úvod, protože ženám z Otrokovic se do sestavy vrátila nejlepší střelkyně. „Bude to dvojnásobně složité, protože na Moravu cestujeme už v pět hodin ráno," upozornila trenérka Slavie Jana Galušková.

Obejít se bude muset bez nemocných Andrey Schejbalové a Elišky Dragounové. K dispozici nebude ani Dominika Galušková, která si odpykává trest z minulé sezony. „Nahradí je tři dorostenky," plánovala trenérka.

Před sezonou kádr Slavie doznal změn. Odešly Veronika Galušková a Linda Galušková. „Obě ale budou za nás moci v některých zápasech nastupovat v rámci hostování," sdělila manažerka klubu Jana Palečková.

Ze studia v zahraničí se vrátila brankářka Šibrová a z interligového Písku přišla brankářka Kotalíková. Pět házenkářek přišlo z dorostu.

Do nového ročníku klub vstupuje s novým názvem. „Už nejsme DHC SVŠ Plzeň, ale HK SVŠ Plzeň. Mládež totiž hraje pod HK, tak jsme to chtěli sjednotit," vysvětlila Palečková.

Cíl do sezony? „V popředí tabulky, tedy být v první čtyřce," uzavřela Palečková.