První utkání Plzeňané po boji prohráli s Hradcem Králové, druhý zápas s rezervou Brna byl na žádost hostů odložen na středu 9. ledna.

USK Slavia Plzeň – TJ Slavia Hradec Králové 1:3 (22, –25, –23, –21).

Zápas začali Plzeňané dobře. Odvážně podávali a donutili hosty útočit z vysokých nahrávek, se kterými si poradili na bloku. I přes občasné výpadky na příjmu dokázali úvodní set vyhrát. Druhá sada byla velmi vyrovnaná, nikdo nedokázal odskočit na větší bodový rozdíl, a tak musela rozhodnout koncovka. Do ní lépe vstupovali hráči Plzně, kteří měli i dva setboly. Bohužel pro domácí se v těchto chvílích do dobré pohody dostal univerzál hostů Andrýs, čerstvá posila z ČZU Praha. Při obou klíčových okamžicích dokázal úspěšně zaútočit přes blok domácích, hosté hned svůj první setbol využili. To mělo vliv na další vývoj zápasu. Hradec byl na koni a v dalším průběhu si udržoval dvou až tříbodový náskok. Plzeňané ale zabojovali a dokázali čtyřbodovou šňůrou otočit na 23:22, ale to bylo z jejich strany vše. Tři body v řadě znamenaly vedení hostů 2:1 na sety. Domácí se nevzdali, po změnách v sestavě se hra oživila a výsledkem bylo vedení 10:6. Bohužel, šest bodů v řadě pro hosty set zlomilo, a tak všechny body putují na východ Čech. „Naše hra nebyla špatná, ale nevyvarujeme se školáckých chyb. Nejsme ani trpěliví, zbytečně panikaříme, když se nám hned nepodaří složit míč na zem, přesto jsme mohli vyhrát. Je to škoda, protože tohle je už několikátý zápas, kdy jsme mohli získat minimálně bod, ale opět z toho není nic," litoval zastupující trenér Petr Kvarda.

USK: F. Kupilík, Bican, Hrubý, Brabec, Kouba, Kraus, libero Utler. Střídali: Ekstein, Šebek.

Ostatní výsledky: MFF Praha – Nymburk 3:0, ČZU Praha B – Č. Lípa 3:1, Č. Budějovice – Ervěnice 3:0, Dobřichovice – Kladno 3:1, Rakovník – Brno B 3:1, MFF Praha – Č. Lípa 3:1, ČZU Praha B – Nymburk 3:0, Č. Budějovice – Kladno 3:0, Dobřichovice – Ervěnice 3:0, Rakovník – Hr. Králové 3:1.