„Stejně jako loni se turnaje zúčastnilo osm týmů,“ konstatuje ředitel memoriálu Miroslav Sušánka z pořádajícího čižického oddílu. „Úroveň letošního ročníku byla ale mnohem lepší. Výrazně k tomu přispěli i hráči Čespa, kteří se turnaje zúčastnili poprvé. A hned se jim ho podařilo vyhrát,“ říká trochu sklesle Sušánka, který na turnaji plnil i funkci trenéra A mužstva FC Čižice. Týmu, který dokráčel až do finále, ale tam prohrál na penalty právě s 1. FC Čespo.

„Finálový duel byl skvělým vyvrcholením turnaje. Hrálo se nahoru dolů, bojovalo se o každý míč, hráči si nic nedarovali. My jsme měli i trochu smůly, ale takový je sport. Čespu k jeho triumfu blahopřeji a doufám, že se zúčastní i dalšího ročníku,“ přeje si Miroslav Sušánka.

V minulém roce se králem střelců stal jeho syn Jan, autor sedmi branek. Letos se nejlepším střelcem memoriálu stal Rudolf Spörl z vítězného mužstva. Také on se do černého trefil sedmkrát.

„Je to velmi dobře technicky vybavený hráč, nechybí mu rychlost ani přesná muška. Pokud by nevyhrál soutěž střelců, přimluvil bych se, aby mu byla udělena cena pro nejlepšího hráče,“ přiznává Sušánka.

I příští rok by na turnaji mělo startovat osm týmů.

„Myslím si, že v podmínkách, v jakých memoriál pořádáme, je to ideální počet. Každopádně jsem moc rád, že se letošní ročník tak vydařil,“ dodává Miroslav Sušánka.

Výsledky – skupina A: FC Čižice A – Klokan team 2:1, Berger team 4:1, Štěnovice 4:0. Štěnovice – Berger team 3:2, Klokan team 2:1. Berger team – Klokan team 2:1. Pořadí: 1. FC Čižice A 6 bodů (skóre 10:2), 2. Štěnovice 4 (5:7), 3. Berger team 2 (5:8), 4. Klokan team 0 (3:6).

Skupina B: 1. FC Čespo 21 Plzeň – 1. FC Plzeň 8:0, Předenice 2:0, FC Čižice B 5:0. 1. FC Plzeň – FC Čižice B 2:0, Předenice 4:0. Předenice – FC Čižice B 2:1. Pořadí: 1. Čespo 6 b. (15:0), 2. 1. FC Plzeň 4 (6:8), 3. Předenice 2 (2:7), 4. FC Čižice B 0 (1:9).

Semifinále: Čižice A – FC Plzeň 4:1, Čespo – Štěnovice 2:1. O 3. místo: 1. FC Plzeň – Štěnovice 1:1 (pen. 2:1). Finále: Čespo – Čižice A 2:2 (pen. 3:1).