Ve třetím kole se jim však nedařilo, v hale Slavie VŠ na Borech oba týmy své dva zápasy prohrály a účast ve čtyřčlenném play off se jim vzdálila. Do konce základní části sehrají týmy ještě v Praze dva turnaje, poté si to čtyři nejlepší rozdají o medaile, poslední tým čeká sestup do I. ligy.

HC Rakovník – HC Bolevec 9:1 (1:0, branka Bolevce: Bicek)

Souboj lídra extraligy s posledním Bolevcem probíhal v souladu s jejich postavením v tabulce. Bolevec pozorně bránil a soustředil se na brejky, v první půli se Fretschner a Bicek dostali do šancí, ale skórovat se jim nepodařilo.

Družstvu Bolevce hrálo jen o šesti hráčích bez střídání (chyběli nemocní Blažek, Kolanda, L. Houška a Kučera) a úbytek fyzických sil se výrazně projevil po přestávce, když Rakovník zvýšil až na 7:0. Teprve pak vstřelil čestný úspěch Bolevce z trestného rohu Bicek.

HC Bolevec – Bohemians Praha 2:4 (1:2, branky Bolevce: Korbel, Fretschner)

Bohemians hráli od samého začátku na dvě pětky a snažili se domácí tým uštvat, ale obranný val Boleveckých byl dlouho nepropustný, přesto získali Pražané dvoubrankový náskok. Pak však unikl Korbel a střelou pod brankářem vrátil Bolevec do hry. Bohemians kontrovali, ale Fretschner po vzorné spolupráci s Lomským korigoval na 2:3. V závěru však Boleveckým chyběly síly a hosté si pojistili výhru čtvrtou brankou.

„V oslabené sestavě jsme podali proti Bohemians jeden z nejlepších výkonů, škoda, že nás již po dva víkendy trápí velká marodka," posteskl si kapitán Bolevce Václav Korbel.

Bolevec: Zelenka – Korbel, Bicek – Fretschner, Kindl, Lomský.

TJ Plzeň-Litice – Slavia Praha 4:9 (1:4)

Proti pražské Slavii tahali Litičtí hned od začátku za kratší konec. „Pražané nás přehrávali, pod jejich tlakem jsme udělali spoustu chyb, které soupeř nekompromisně trestal, jeho výhra byla zasloužená," uznal trenér Pavel Opava.

TJ Plzeň-Litice – HC Rakovník 4:7 (2:2)

S vedoucím celkem držely Litice po celý zápas vyrovnanou partii. „Náš výkon byl velmi dobrý, stále jsme drželi krok se soupeřem. Ten utkání rozhodl až při naší power play, kdy jsme během minuty dvakrát inkasovali," litoval ztráty bodů litický kouč.

Litice: Nečas – Dvořák, J. Koryťák, Mádr, Nocar, Rumplík, Kudlič, Hošek, Bárta.

Ostatní výsledky: Bohemians – Hradec Králové 2:4 (2:2), Hradec Králové – Slavia Praha 2:4 (1:3).