Po Heleně Sukové, Josefu Váňovi či Liboru Capalinim byl hostem vyhodnocení ankety o nejúspěšnější sportovce Kralovic třetí vodní slalomář z olympiády 2004 Jaroslav Volf.

Ten má před sebou spolu se svým parťákem z deblkanoe Ondřejem Štěpánkem těžký úkol: probojovat se do olympijského Pekingu, aby mohl bronz obhajovat. Za každý stát, na rozdíl od Her v Aténách, může letos v Číně startovat jediná loď. „Nominační klání bude tvrdé, ale nedá se s tím nic dělat,“ pravil Volf.

Před několika dny se vodák vrátil ze soustředění v Řecku. Do velmi nepříjemného českého počasí. „Ale na tréninku nám zima není, máme kvalitní oblečení. To trpí spíše trenéři na břehu,“ sdělil Volf.

Beseda o sportu trvala asi hodinu. A došlo na nejrůznější témata: „Také u vás platí, že háček je blbec…?“ „Vím o této ´turistické´ charakteristice, ale takto to u nás opravdu není,“ usmíval se ´háček´ české deblkanoe.

„Nesnažil se někdo získat občanství jiného nevodáckého státu, aby měl třeba na blížící se olympiádu snazší cestu?“ „Takové nápady se objevily, ale nakonec z nich sešlo. A shánět občanství až teď pro letošní olympiádu by stejně nemělo význam. Nejprve je třeba si vyjet nominaci na mistrovství světa. A to bylo před rokem v Brazílii,“ vysvětlil.

Jaroslav Volf pak rozdal nespočet autogramů a při vyhlašování výsledků ankety, o nichž rozhodly hlasy 27 trenérů a funkcionářů kralovických oddílů, předával sportovcům ceny.

Karel Popel