Tradičně, avšak naposledy se turnaj konal v malebném areálu zdejšího sokola. Záštitu nad příštím ročníkem již naplno převezme USK Slavia Plzeň a turnaj se tak bude konat v jejím areálu u vody v Cukrovarské ulici.

Za Slavii bojovali hned 3 celky. Tým Stará Pajda byl složen z vysloužilých borců pedagogické fakulty a později Slavie Plzeň, tým Prazdroj ze současných hráčů totožného mančaftu a tým Melounci z dorostenců pod vedením trenéra Pavla Štulce. Dalším týmem v mužské složce turnaje byla legenda nejen zdejšího turnaje, ale celé antukové scény západočeského kraje, tým Kandahár. Posledním bojovníkem byl manšaft se skromným názvem Krausík je bůh. Poměrně vysoká úroveň turnaje nabídla vyrovnaný a bojovný volejbal a díky systému každý s každým byl každý urvaný bod velmi důležitý pro celkové pořadí.

Tým Staré Pajdy se skládal z odchovanců plzeňského volejbalu. Za tým Prazdroj nastoupili hráči současného A týmu Slavie, který před rokem postoupil do první ligy.

Tým áčka předvedl velmi bojovný výkon a herní vyspělost, když dokázal v průběhu setu zvrátit nepříznivý vývoj. 4 zápasy nakonec ovládl s jasným výsledkem 2:0.

Ex Pilsen Wilson Cup - Brenda Fruhvirtova
Mladá Češka vykročila v Plzni ve stopách Šarapovové

„Musím říct, že po dlouhé době se nám hrálo v absolutní pohodě. Tlačili jsme soupeře dobrým servisem, skvělou obranou na jak síti, tak v poli a vyjma několika sérii soupeřova podání, které jsme nebyli schopni přihrát a ihned otočit, se nám dařilo ve všech herních činnostech. Na druhou stranu se pak ukázala naše síla v koncovkách setů, kdy jsme případně dokázali tento nepříznivý vývoj zvrátit. Samozřejmě víme o několika herních situacích, na kterých musíme před sezonou zapracovat, ale na to, že se přes půl roku prakticky netrénovalo a nehrálo, to byl velmi dobrý volejbal,“ hodnotil turnaj rodák ze Zruče nad Sázavou, někdejší opora VSŠK MFF Praha a nynější smečařská opora Slavie Plzeň, Zbyněk Parkán.

Skvělý výkon předvedli také současní junioři plzeňského volejbalu. Pod nahrávačksou a trenérskou taktovkou Pavle Štulce, také někdejší opoře pražských Matik, dokázali výbornou hrou vybojovat celkové druhé místo a zařadit se tak na stupních vítězů pod plzeňské áčko. Třetí místo obsadil již zmíněný celek Krausík je bůh, tvořený částečně plzeňskými juniory a částečně bývalými či současnými extraligovými borci.

V ženské složce se turnaje účastnily mimo tradičních plzeňských krajských manšaftů také holky z pražské Španielky a dvoje zástupkyně plzeňské Lokomotivy, konkrétně hráčky dorostenecké extraligy a první ligy.

„Jsme rádi, že se nám podařila obsazenost turnaje v ženské složce oproti minulému roku zvýšit, nicméně naším cílem pro další ročníky je plná obsazenost turnaje, tedy 10 mužských a 10 ženských týmů,“ řekl hlavní organizátor Michal Kouba.

Pořadí v kategorii mužů: 1. Prazdroj, 2. Melounci, 3. Krausík je bůh, 4. Kandahár, 5. Stará Pajda

Pořadí ženy: 1. Plzeňská směska, 2. Letná, 3. Španielka, 4. Holky z Potravek, 5. Lokomotiva, 6. Start, 7. Rundařky