Přestože Plzeňanky nastoupily bez čtyř nemocných hráček, zdolaly po bojovném výkonu hostující tým dvakrát těsně 3:2 na sety.

Lokomotiva Plzeň – Slovan Chabařovice 3:2 (-21, 19, 25, -25, 8) a 3:2 (16, -26, 26, -18, 8).

První set úvodního duelu vyzněl pro Chabařovice, v dalších dvou se z výhry radovaly domácí hráčky. Ty mohly zápas ukončit ve čtvrtém dějství, ale ve vyrovnané koncovce uspěl soupeř. „V tie breaku jsme od začátku vedli a zápas dotáhli k vítězství," byl spokojen trenér Jiří Šlehofr.

Také druhý zápas byla velká přetahovaná znovu se šťastným koncem pro Lokomotivu. „Oba zápasy byly vypjaté a maximálně vyrovnané. Nám chyběly Kajlová, Kokešová, Skalová a Doljaková, ale také soupeř přijel oslabený. Přesto jsem se dvěma těsnými výhrami a ziskem čtyř bodů maximálně spokojen. Všechny hráčky podaly velmi dobrý výkon, ústřední postavou našeho týmu byla na liberu hrající Cibulková," chválil své svěřenkyně po zápasech s favorizovanými Chabařovicemi trenér Šlehofr.

O víkendu hrají volejbalistky v Mělníku, který je zatím osmý. „K dispozici již bude uzdravená Kokešová a já věřím, že uspějeme a potvrdíme své dosavadní postavení v tabulce," přeje si plzeňský kouč.

Lokomotiva: Brožová, Fiksová, Bulínová, Boušová, Jablonková, Větrovská, libero Cibulková. Střídala: Buriánková.

Ostatní výsledky: Braník – Chodov 2:3 a 2:3, Děčín – Neratovice 3:0 a 3:1, Karlovy Vary – Střešovice B 0:3 a 1:3, Liberec – Mělník 3:2 a 3:0.