Plzeňané vytěžili z těchto duelů čtyři body, když po první hladké výhře vydřeli ve druhém těsnou výhru 3:2 po dramatické koncovce v tie-breaku.

Do prvního utkání vstoupili domácí mnohem lépe než hosté. Celý první set hráli pozorně a vyvarovali se nevynucených chyb. Výsledkem bylo hladké vítězství 25:17. Druhý set pokračoval ve stejném duchu.

Dobrým příjmem a následně i nahrávkou a útokem rozbíjeli obranu soupeře a set skončil stejným poměrem jako první. Ve třetím setu volejbalisté USK trochu polevili v koncentraci a výsledkem byla vyrovnaná koncovka, V ní téměř prohospodařili vedení 24:21.

„Po našich třech chybách soupeř vyrovnal, ale prodloužení zápasu o další sety jsme záhy odmítli a vyhráli třetí set 26:24. Zvítězili jsme především zásluhou výborného podání Krause a vysoké úspěšnosti útoků Kouby,“ zhodnotil zápas hráč USK Pavel Utler.

Druhý zápas začali hráči USK v pozměněné sestavě, ale na jejich převaze to v prvním setu nebylo znát. Soupeře k ničemu nepustili a vyhráli 25:12. V dalším setu začal soupeř riskovat a výsledkem byl pro Plzeňany první letošní prohraný set v domácím prostředí. Ve třetím setu se skóre přelévalo z jedné strany na druhou. V nervy drásající koncovce domácí promarnili dva setboly a prohráli 30:32. Do čtvrtého setu nastoupila Slavia ve vítězné sestavě z prvního zápasu s jasným cílem – vybojovat tie-break, což se jim podařilo.

„Tie-break jsme začali dobře, ale našimi nevynucenými chybami jsme soupeři dovolili bodově se na nás dotáhnout. Za stavu 13:14 jsme utekli hrobníkovi z lopaty, otočili průběh zkrácené hry a vyhráli 18:16,“ popsal dramatický závěr zápasu Pavel Utler.

USK Slavia Plzeň – Slovan Chabařovice 3:0 (17, 17, 24) a 3:2 (12, -21, -30, 22, 16).

USK: Holan, Kraus, Nový, Vála, Kouba, Dlouhý, libero Utler. Střídali: Ulč, Justa, Jarošík.