„Uplynulý víkend se našim členům skutečně vydařil. Bára k úspěšchům v kolektivních soutěžích přidala i šestnáctou příčku v individuálním závodě. Nepodařilo se jí tak sice obhájit loňské páté místo ze stejného závodu, ale potvrdila, že pokud věnuje v dalším období výraznější pozornost zlepšení plavecké disciplíny, může pomýšlet i na medailová umístění,“ uvedl k výkonům sedmnáctileté závodnice hlavní trenér plzeňského klubu Jaroslav Voldřich.

„Navíc děvčata jela do Vilniusu rovnou z mistrovství Evropy v moderním pětiboji do 21 let v Budapešti, kde také nezůstala bez medaile,“ pokračoval Voldřich. V maďarském hlavním městě vybojovalo trio Kodedová, Bílková, Dianová bronz v soutěži družstev.

„Michal potrvrdil, že se s ním musí v boji o účast na olympiádě v Pekingu počítat. V Kladně neměl v podstatě slabou disciplínu, do závodu navíc šel z plné přípravy a to potvrzuje, že se ještě může zlepšovat,“ uvedl Voldřich na adresu nového mistra republiky.

Vrcholem letošní sezony pro závodníka, který nedávno oslavil sedmaadvacáté narozeniny, bude srpnové mistrovství světa v Berlíně a zářijové finále Světového poháru v Číně. Tam se kvalifikovalo šeststřicet nejlepších světových pětibojařů.