Oba už se bohužel dívají na svět jen z nebe. FK Svéradice uspořádá na jejich počest od 18.00 hodin již čtvrtý exhibiční zápas.

„Chceme opět zavzpomínat na oba kluky, kteří pro svéradický fotbal udělali hrozně moc. Nastoupí proti sobě Čaloun team a Herout team složený z hráčů, kteří měli čest s oběma si zahrát,“ uvedl Miroslav Rambousek, bývalý trenér FK Svéradice. „ Na jedné straně se představí například Pepík a Milan Kohoutovi, Petr Dobrý nebo František Viktora a na straně druhé třeba Martin Varga či Jirka Brabec,“ jmenoval.

Josef Čaloun.Zdroj: FCVP

Josef Čaloun byl vynikající brankář Škody Plzeň, který po skončení profesionální kariéry odešel v roce 1983 do Svéradic, kde se stal duší mužstva, hrajícím trenérem a podílel se na postupu venkovského klubu až do II. FNL.

Miroslav Herout přišel do Svéradic o osm let později, když se tady po sestupu z II. FNL formoval nový tým. Jeho pověstná levačka zařídila desítky důležitých bodů a on byl nepostradatelným členem tehdejšího divizního kádru. Když v roce 1997 svéradický fotbal padl až na samé dno, odešel rozdávat radost do Chanovic, ale v roce 2009 se vrátil a pomohl Svéradicím vykopat krajský přebor.

Oba vynikající sportovci odešli kopat za nebeský tým krátce po sobě v květnu a červnu roku 2016.

Jindřiška Zemanová na trati Xterra Germany.
Šampionka z Plzně přidala další vítězství