Elita tuzemské atletiky totiž dorazí 10. září do Plzně na finále mistrovství ČR družstev. Účastníci olympiád i mistrovství světa budou soutěžit ve dvaceti disciplínách.

Mezi největší taháky na Atletickém stadionu města Plzně ve Skvrňanech budou patřit medailisté ze šampionátu v Londýně Jakub Vadlejch a Petr Frydrych, čtvrtý muž z vrhu koulí Tomáš Staněk, pátý mílař na světě Jakub Holuša, čtvrtkař Pavel Maslák, český rekordman v dálce Radek Juška, překážkářka Denisa Rosolová, tyčkař Jan Kudlička, chodkyně Anežka Drahotová, talentovaná výškařka Michaela Hrubá, kladivářka Kateřina Šafránková nebo vícebojařky Kateřina Cachová a Eliška Klučinová. „Jmenovaní patří jednoznačně k evropské a v mnoha disciplínách i ke světové atletické špičce a těšíme se na jejich vystoupení v Plzni,“ píše se na facebooku AK Škoda Plzeň.

O titul republikových mistryň budou ve finále na domácím stadionu usilovat atletky Škody, které základní část extraligy družstev zakončily na solidním druhém místě za USK Praha.

Ženský tým AK Škoda Plzeň tvoří zajímavá jména: kladivářky Kateřina Skypalová (dorostenecká a juniorská mistryně Evropy či mistryně ČR žen) a Lenka Valešová (účastnice OH v Pekingu), čtvrtkařka Tereza Petržilková (druhá z letošního MČR a reprezentantka ČR na evropském šampionátu družstev), překážkářka Tereza Jonášová či hostující Ukrajinka běžkyně Olena Kolesnychenková, která startovala na olympiádě v Riu a na MS v Londýně.

Největšího úspěchu v historii plzeňské atletiky dosáhlo družstvo žen, tehdy pod názvem AC Škoda Plzeň v roce 1992, kdy ve finále celostátní ligy vybojovalo druhé místo. Družstvo se opíralo především o výkony vrhačky Matějkové, výškařky Kadlubcové, dálkařky Žabkové, sprinterky Klapáčové, vícebojařky Vinařové a vytrvalkyně Sekyrové.

Vstupenky na atletický svátek jsou již v prodeji na https://vstupenky.ticket-art.cz/sport/.

Ceny vstupenek: K sezení 150 Kč, k stání 50 Kč a děti do 15 let stání vstup zdarma.