Na vyhlášení nejúspěšnějších sportovců okresu Plzeň-jih za rok 2016 v kulturním domu Káčko v Dobřanech rozhodně patřila vzhledem ke svým výsledkům k nejzářivějším hvězdám. Řeč je o letos patnáctileté cyklistce oddílu COPR Přeštice Kristýně Burlové, která podruhé v řadě a celkem již potřetí zvítězila v anketě o nejúspěšnějšího sportovce roku na jihu Plzeňska v kategorii žactva. Ta v roce v loňském roce dosáhla řady vynikajících výsledků. Za vše mluví počet získaných medailí na mistrovství republiky, ať už v silničních závodech, na dráze či horském kole. Čtyři tituly a k tomu ještě tři stříbrné a jedna bronzová medaile.

„S cyklistikou jsem začínala již v sedmi letech pod vedením svého otce a zpočátku jsem se věnovala výhradně horským kolům. Až v posledních třech letech stále častěji závodím i na silnici a dráze," říká žákyně devátého ročníku Základní školy v Přešticích, která by ráda po jejím absolvování studovala na Sportovním gymnáziu v Plzni.

Své tři tituly získala na dráze a velký podíl na nich má plzeňský trenér Novák. Její úspěchy na šampionátu měly svou odezvu, od ledna se už dvakrát týdně připravuje v pražské Dukle.

„Je to pro mě velká příležitost jít výkonnostně nahoru. V Dukle jsou výborní trenéři a všestranné zabezpečení na vysoké úrovni. Přesto si ale z loňských titulů nejvíce cením zlaté medaile v silniční časovce jednotlivců," tvrdí Kristýna Burlová.

A její sportovní plány?

„Ráda bych se soustředila právě na dráhovou cyklistiku, ta mě momentálně nejvíce baví. V nastávající sezoně se chci věnovat hlavně jí a silničním závodům, na horském kole asi budu závodit už výjimečně. Asi už nebude možné kombinovat všechny tři disciplíny," myslí si nadějná cyklistka Kristýna Burlová z Přeštic, která jednoznačně patří k největším talentům tohoto sportu u nás.