Úřadující český šampion ovšem nezačne extraligou, ale utkáním Českého poháru.

V jeho čtvrtfinále se Talent představí od 19 hodin na půdě Frýdku-Místku, další stálice domácí nejvyšší soutěže.

Západočeši se vydají na cestu napříč republikou dlouhou téměř 500 km až v samotný den utkání.

„Já jsem nikdy nebyl žádný velký cestovatel, takže mě osobně tyhle štreky trošku vadí, ale to ke sportu patří a každý se s tím musí srovnat. Pokud se hraje večer, také v extralize jezdíme na Moravu až v den zápasu, takže na náš výkon to určitě vlil, mít nebude," věří opora plzeňského týmu Milan Škvařil.

Plzeň odehrála v přípravě celkem čtyři zápasy a v posledním porazila v úterý po kvalitním výkonu druholigové německé Aue 33:24.

„Celou přípravu jsme navíc odehráli v improvizované sestavě, protože Petr Linhart, Leoš Petrovský a Jakub Šindelář byli s národním týmem na mistrovství světa v Kataru," připomíná Škvařil.

Absence tria reprezentantů se ale na výkonu mužstva musela projevit. „Hlavně v obraně chyběli pivoti Leoš a Kuba hodně. Přeci jenom jsme zvyklí hrát vedle sebe a víme, co od sebe můžeme čekat. Také v útoku jsme lépe sehraní než s kluky, kteří tolik nehrají nebo doplnili tým z dorostu," přiznává levá spojka Talentu.

Dnes už bude mít trenér Martin Šetlík všechny tři reprezentanty k dispozici.

Plzeň se v aktuální sezoně už s Frýdkem-Místkem utkala, v 11. kole extraligy prohrála v polovině listopadu na půdě soupeře 21:26.

„Tam já jsem nehrál, protože jsem měl v té době zlomený palec na ruce," vysvětluje Milan Škvařil.

O tom, co bude na dnešního soka platit, má ovšem jasno.

„Musíme vstoupit do zápasu agresivně, což by mohlo Frýdku dělat problémy. Hlavně ale musíme proměňovat šance, které si vypracujeme," dodal Milan Škvařil.

Proti svému bývalému týmu dnes nastoupí plzeňský pivot Leoš Petrovský. „Bude to pro mě asi jiné utkání než obvykle. Já se ale do Frýdku vždy rád vracím. Odešel jsem odtamtud v dobrém, těším se, že se opět uvidím s kluky a pozdravím se s frýdeckým vedením," říká Petrovský.

Favoritem bude Plzeň, ale domácí předem nic nevzdávají. „Nebudeme si nic nalhávat, Plzeň je těžkým soupeřem. Vždyť se jedná o obhájce titulu a vedoucí celek extraligy. Ale porazit se dá každý. Musíme podat maximální výkon, o postup do semifinále se určitě porveme," slibuje frýdecký trenér Aleš Chrastina.