Do vedení se po Grand Prix Efisan v Plzni vrátil Jan Ryba ze Sparty, kterého z čela po devátém závodě sesadily škrty ve výsledcích (mazal se nejhorší). Dres lídra oblékl Martin Boubal z týmu Hello CTW, jenže jednobodový náskok neuhájil a klesl zpět na druhou příčku.

V desátém z jedenácti bodovaných dílů seriálu kritérií skončil Boubal na čtvrtém místě hned za Rybou. A ten tak má nyní zase o bod navrch před svým rivalem. O titulu tak rozhodne až finálový podnik v úterý 14. září znovu v Plzniv areálu SK Rapid.

Oba kandidáti na ligový trůn se při Grand Prix Efisan ostře hlídali a smál se tak třetí vzadu. Nejvíc bodů posbíral třetí muž pořadí a Rybův týmový kolega Richard Habermann. Druhý o čtyři body zpět skončil cyklokrosový reprezentant Michael Boroš.

Závod elitních kategorií mužů, Masters, žen a juniorů se rozjel zostra. Aktivitou hýřil Habermann, nechyběl v žádném úniku a záhy si v bodovaných spurtech vytvořil značný náskok.

„Protože jsem neměl nejlepší nohy, tak to vítězství bolelo. Rozhodl jsem se odjet hned na začátku, což byla dobrá volba. Posbíral jsem nějaké body a pak už jsem si vedoucí pozici s podporou týmu hlídal,“ svěřil se vítěz.

V letošní sérii si připsal už čtvrtou výhru, což je víc, než dosáhli Ryba s Boubalem.

A že ho závěr sezony zastihl ve formě, potvrdil 22letý silničář i v soutěži aktivity. V té Habermann o jediný bod porazil dráhaře Denise Rugovace a také v září ponese puntíkatý dres.

Před Grand Prix Efisan se v režii Roman Kreuziger Cycling Academy utkali závodníci mládežnických kategorií a ceny nejlepším předal sám excelentní silničář Roman Kreuziger.

GP Efisan (60 km, čas vítěze: 1:15:15 hod.): 1. Habermann (Sparta) 25 b., 2. Boroš (ČEZ Cyklo Tábor) 21, 3. Ryba (Sparta) 18, 4. Boubal (Hello CTW) 15, 5. Vojtěch (Lawi Stars Giant) 14, 6. Rajchart (Gapp System – Kolofix) 10. Pořadí Giant ligy: 1. Ryba 228 b., 2. Boubal 227, 3. Habermann 189. Vítězové dalších kategorií, junioři: Kerl (Author Team Stupno), Masters: Ruman (Cyklo Atom), ženy: Hejhalová (Dukla Praha).

Petr Svatoš na paralymijských hrách v Tokiu.
Stolní tenista Svatoš přiveze do Lhůty ukázat paralympijskou medaili