Ve čtvrtek proběhlo v Plasích okresní okolo pro severní Plzeňsko Odznaku všestrannosti Sazka Olympijského víceboje.

Pětiboje, který obsahoval trojskok z místa, hod medicinbalem, přeskoky přes švihadlo, kliky a dribling na dvě minuty, se zúčastnily čtyři základní školy ze severního Plzeňska.

Postup do krajského kola si vybojovaly Masarykova ZŠ Horní Bříza a Masarykova ZŠ Zruč-Senec. Třetí skončila Základní škola Karlovice, čtvrtou pozici obsadilo Gymnázium a SOŠ Plasy.

Ze všech mladých školáků získal nejvíce bodů v nejstarší kategorii Patrik Domanický z Horní Břízy, který pro svou školu získal 4 165 bodů. Mezi dívkami byla rovněž nejlepší žákyně z Horní Břízy Klára Kepková získala 3 691 bodů.

„Závod se celkově vydařil. Zúčastnilo se ho 86 školákůa i tři učitelé, kteří tím byli vzorem pro své žáky. V Plasích byla celkově příjemná atmosféra a vše bylo v duchu fair play a vzájemné podpory,“ těšilo sportovního manažera závodu Radka Zavřela.

Krajské kolo soutěže se uskuteční 22. května v Tachově.

Celkové výsledky základních škol – 1. místo: Masarykova ZŠ Horní Bříza – 19 422 bodů, 2. místo: Masarykova ZŠ Zruč-Senec, 18 793, 3. místo: ZŠ Kralovice, 4. místo: Gy a SOŠ Plasy, 14 761.

Ilustrační foto
Talent hostí poslední Litovel