Loňský vítěz prvoligové soutěže oplatil svým posledním soupeřkám ze Slavie podzimní porážku, kdy v hale na Borech podlehla děvčata z HC Plzeň svým rivalkám 19:26.

Sobotní odveta začala z obou stran hodně nervózně, a diváci byli svědky řady nepřesností. Po osmi minutách byl stav utkání 2:1 pro hostující Slavii, ale to bylo také naposledy, kdy svěřenkyně trenérky Simony Mrázové vedly.

Domácí házenkářky potom otočily šňůrou šesti branek vývoj utkání na svoji stranu a první poločas vyhrály 15:8.

„Začátek utkání byl přesně podle mých předpokladů velmi nervózní. Oba týmy se navzájem dobře znají, a tak derby zpravidla nebývají nijak pohledná. Šesti brankami v řadě a zlepšenou obrannou hrou jsme ale soupeřkám odskočily a to byl rozhodující moment utkání," je přesvědčená trenérka HC Plzeň Libuše Škvařilová.

Po přestávce hráčky HC Plzeň svůj náskok postupně navyšovaly a nakonec se mohly radovat z vítězství 33:19.

„Děvčata předvedla dobrý rychlý přechod do útoku jak první, tak i druhou vlnou, i pár pohledných akcí v postupném útoku. Lepší se zejména obranná činnost, a tak mohou být úspěšné i brankářky. Jsem ráda, že jsem mohla dát příležitost všem hráčkám, a také, že se skoro všechny zapsaly do listiny střelkyň. Je to naše čtvrté vítězství za sebou, což mě velice těší. Stále totiž nastupujeme v hodně okleštěné sestavě," dodala Libuše Škvařilová.

HC Plzeň – DHC SVŠ Plzeň 33:19 (15:8)

Rozhodčí: Barták, Mošna. Branky ze sedmiček: 5:3. Vyloučení: 1:4. Diváci: 95.

Sestava a branky HC Plzeň: Machová, Vídršperková – Sedláčková 5, Pilátová 4, Kovaříková, Šelaisová 3/1, Zachová 5, Němcová 7, Přikrylová 1, Dlesková, Kubešová 4/3, Vaňková 4/1. Trenérka: Libuše Škvařilová.

Sestava a branky DHC SVŠ Plzeň: Šiborová, Sekyrová – Pelechová, Smoláková, Dlauhá 1, Písařová, D. Galušková 2, Lišková 1, Mrázová 1, Rybová 3, Irlbeková 1, Rumlová 5/3, Kunclová 5. Trenérka: Simona Mrázová.

Ostatní výsledky 18. kola: Vršovice – Poruba B 18:25, Olomouc B – Kunovice 27:18, Zlín B – Bohunice 37:21, Otrokovice – Slavia Praha B 28:31. Utkání Most B – Kobylisy bylo odloženo na 1. května.