Západočeši se nejprve v 6. kole skupiny o 7. až 12. místo představí v pátek od 19 hodin na půdě poslední Třeboně a v neděli přivítají doma v předehrávce 7. kola v Městské sportovní hale na Slovanech od 15 hodin tým z Hranic.

„V Třeboni se nám tradičně příliš nedaří, sice soupeře porážíme, ale ne příliš velkým rozdílem a většinou to urveme až ve druhé půli. Doufám, že se to změní a my navážeme na ty vysoké výhry z posledních dvou domácích zápasů," připomíná vítězství 36:26 nad Brnem a porážku Kopřivnice 36:19 trenér Martin Šetlík.

V neděli bude mít Talent Hranicím co vracet, v posledním vzájemném duelu totiž Plzeň na Moravě padla 20:34. „Ten zápas se nám vůbec nepovedl, nic se nám nedařilo. Možná jsme měli trošku v podvědomí to, že to po naší dlouhé sérii vítězství půjde samo. Naštěstí jsme v dalších zápasech ukázali, že to byla výjimka," říká Šetlík.

„Věřím, že z těchto dvou zápasů opět získáme čtyři body a definitivně si zajistíme sedmou příčku," dodal bývalý mnohonásobný reprezentant.

V nejbližších dvou utkáních se bude muset Talent opět obejít bez zraněného pivotmana Jakuba Šindeláře. „Otazník visí nad startem Josefa Pohlmanna, který si při středečním tréninku poranil koleno, a uvidíme, s čím přijde od doktora," uvedl Šetlík.

Doplnit tým o dorostence kouč Západočechů neplánuje. „Ti mají teď plnou hlavu maturit a jsou myšlenkami jinde. S jejich nasazením nepočítám," potvrdil Martin Šetlík.

Plzni dále chybí rekonvalescenti Petr Linhart, Michal Tonar a Lukáš Král.