Atraktivnější zápas házenkářská extraliga momentálně nabídnout nemůže. Souboj Talentu Plzeň a Baníku Karviná je na programu v úterý od 20.15 hodin v Městské hale Lokomotiva a vysílat ho bude televizní stanice ČT Sport.
Talent je sice v čele tabulky, ale mistrovská Karviná na Plzeň ztrácí jediný bod a k tomu mají Slezané k dobru dohrávku s Duklou Praha.

Na první příčku vicemistrovi extraligy uplynulé sezony pomohla porážka Karviné doma s Kopřivnicí (31:33) z minulého kola. „Myslím si, že Karviná má stále dost vysoký standard. I když jednou prohraje, tak se na tom nic nemění. Nemůžeme si říct, že prohrála, tak to bude lehčí,“ varoval křídelník Talentu Jan Chmelík po zápasu v Brně (31:27).
Střetnutí 17. kola extraligy bude pro Talent velkou příležitostí odpoutat se od svého rivala. „Víme, že jsme první i díky tomu, že má Karviná o zápas méně. Teď to pořadí není zase až tak rozhodující, klíčové bude play-off,“ řekl trenér Plzně Michal Tonar st. na klubovém webu.

„Náš vzájemný souboj po prohře Karviné dostal zvláštní náboj. Podstatné bude, jak se vypořádáme s hrou Karviné v sedmi lidech v poli, která dělá nejen nám problémy. Nějaké plány máme, uvidí se, jak se nám je podaří zrealizovat,“ dodal kouč Talentu.

Na silnou zbraň hostů poukázal i Chmelík. „V posledních zápasech proti Karviné nás hodně trápila jejich hra sedmi proti šesti. Tohle si budeme muset pohlídat. Máme problém i s proměňováním šancí proti brankáři Marjanovičovi. Tyto dvě věci budou poměrně klíčové,“ tvrdil Jan Chmelík.

Dalšími oporami Karviné jsou pivot Jan Užek, který na podzim Talentu vstřelil sedm gólů. Trenér Marek Michalisko sází na Michala Brůnu, čerstvé reprezentanty Marka Monczku a Dominika Soláka. křídelníka Jana Zbránka nebo polského pivota Tymoteusze Piatka.

První vzájemný duel v Karviné vyhráli domácí 24:22 a na západě Čech na to budou chtít navázat. Obzvlášť po ztrátě bodů s Kopřivnicí. „Dostali jsme facku, která asi jednou musela přijít. Takže se zase tolik nestalo a my se teď musíme dobře připravit na další kolo, vzít si ztracené body zpět,“ burcoval trenér Karviné Marek Michalisko.

Plzeňské házenkáře čeká náročný týden, protože po domácím zápase s Karvinou hrají v Lovosicích, a to v pátek 15. února od 18 hodin. Lovosičtí a hráči Talentu podpoří v nadační akci Aničku z Litoměřic.