Lídr pořadí z Újezda byl uplynulou neděli bezchybný, podobně jako další favorité Dioss Nýřany a Sokol Tymákov. Osud Přeštic je rovněž zpečetěn, těžké záchranářské duely ve Studánce a ve Svinově čekají na Nezvěstice.

Sokol Opatovice n. L. – TJ Plzeň-Újezd 13:28 (7:13, za hosty Sedlák 14, Tříska 8, Beneda 4, Titl 2).

„I když byli domácí v kompletním složení, působili poněkud odevzdaným dojmem," hodnotil kouč Újezda Jaroslav Bešta. „Nám se dařilo střelecky, od prvních minut jsme si vypracovali náskok a mohli jsme si vyzkoušet různé herní varianty v útoku. Dobrý výkon podal gólman Špaček i celá obrana, i když nám chyběl vykartovaný Počátecký. S Opatovicemi bychom se klidně potkali v play off," dodal Bešta.

TJ Sokol Nezvěstice – TJ Dioss Nýřany 17:24 (10:12, Koc 9, L. Šilhánek 4, Nachtman 3, Petrák 1 – Zvěřina 10, Brada 5, Wisura 5, J. Faifr a Gabriel po 2).

Nýřany získaly rozhodující náskok ve druhém poločase. „Úvod byl vyrovnaný, před půlí to bylo ještě 10:10," popsal klání domácí trenér Pavel Šilhánek. „Jenže jsme nedali čtyři šance a už jsme dokázali jen korigovat na 11:12. Pak už měl navrch soupeř, naše produktivita byla špatná, nedali jsme čtyři šestky," sdělil Šilhánek. „Po přestávce jsme se dostali až na osmibrankový náskok," dodal hostující kouč Zdeněk Koranda.

„Pochvalu zaslouží Brož v brance, v útoku pak znovu střelec Zvěřina," vyzdvihl Koranda. „Tomu dobře sekundovali Brada i Wisura, který se lepší od zápasu k zápasu," doplnil trenér, který se v posledním dvoukole bude muset obejít právě bez Zvěřiny.

TJ Sokol Tymákov – TJ Přeštice 18:12 (9:8, Zimmermann 10, Šrajl 4, L. Kroft 3, Tlustý 1 – Lang 4, Šelep a Brada po 3, Ausberger a Urban po 1).

Úvod patřil překvapivě sestupujícím hostům. „Přeštice vedly 4:1 a horko těžko jsme to obraceli," poznamenal trenér Tymákova Vladimír Šmíd.

„Úvod druhé půle jsme nezachytili," potvrdil jeho protějšek Václav Hajžman. „Našimi chybami pak náskok domácích narostl, průběhu utkání by spíše odpovídal rozdíl dvou tří branek. Konečně jsme byli v kompletním složení a na hře to bylo vidět. Zlepšujeme se ale bohužel pozdě," uzavřel Hajžman.